Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / FINFO går i luften - 24. april 2008
For biblioteker
Navigation
 

FINFO går i luften - 24. april 2008

13. marts 2008

Af Nicola Ravden

BiblioteksCenter for Integration har nu fornøjelsen af at kunne varsle den kommende lancering af den nye FINFO portal. Projektet har været længere undervejs end forventet, men nu er vi heldigvis lige ved at være der, og åbner officielt op for adgang for folkebibliotekerne den 24. april 2008.

Det betyder i praksis, at alle biblioteker, der har fået tildelt et login navn og password til den nye FINFO portal, vil have fuld adgang til sitet, inkl. deres nye lokale kommunesider fra den 24. april.

Hvis man endnu ikke har rekvireret et login navn og password, kan man gøre dette ved at kontakte Kirsten Christensen på kchr@statsbiblioteket.dk – har man spørgsmål til dette og andre praktiske forhold kan Kirsten også træffes telefonisk på 44 73 46 04.

Og hvad skal der så ske?

Fra den 24. april og ca. 7 uger frem vil portalen være ”fredet” i den forstand, at den kun vil være tilgængelig for biblioteker og ikke for slutbrugere. Det vil sikre, at de forskellige biblioteker og andre eventuelle indholdsleverandører har tid til at lægge nyt kommunalt indhold på de lokale sider, og eventuelt kopiere indhold over fra den gamle FINFO side inden der åbnes op for offentligheden i løbet af sommeren.

Undervisning i Plone CMS

Den nye FINFO portal ligger på content management systemet Plone (værktøj til indholdsstyring). Plone er meget enkelt og intuitivt at arbejde med, men det vil være en stor fordel at deltage i undervisning i systemet, inden man giver sig i kast med at arbejde med sine kommunale sider. Derfor vil BiblioteksCenter for Integration i løbet af april invitere til kursusdeltagelse. Der vil på dagen også gives mere generel information om det nye FINFO, udviklingsstrategien for 2008 og 2009 samt en masse faglig input og sparring vedr. flersproget kommunikation, oversættelser, integration etc.

Vi glæder os meget til at komme videre med samarbejdet – på gensyn snart!