Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Finland får nu også materialer fra BiblioteksCenter for Integration
For biblioteker
Navigation
 

Finland får nu også materialer fra BiblioteksCenter for Integration

Udgivet 14. marts 2012

Af Nicola Ravden

For et par måneder siden fortalte vi, at vi har indgået en aftale med Malmö Stadsbibliotek omkring levering af materialer og katalogiseringsposter på syv sprog som forsøg i 2012.

Nu har Helsinki City Library i Finland, der står for indkøb af materialer til fremmedsprogede i hele Finland, også besluttet sig for at få leveret materialer fra BiblioteksCenter for Integration i København. I 2012 drejer det sig først og fremmest om arabiske materialer til voksne og børn.

Aftalen er særlig interessant for Helsinki Bibliotek, da de, foruden selve materialerne og katalogiseringsposterne i marc 21 format, også får leveret billeder af alle forsiderne samt en tosproget katalogiseringspost. Dette gør det meget nemmere at formidle materialerne i deres offentlige bibliotekssystemer samt på biblioteker rundt omkring i landet.

Dette er muligt, da vi nu indscanner alle bog-, dvd- og cd-forsider, som også er tilgængelige via bibliotek.dk. Derudover er der nu kommet et standardiseret felt i danMarc 2, der gør det muligt, at katalogisere posten på originalsproget samt på dansk. Læs mere om dette.