Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Fire forskellige guides fra Bibzoom på vej til bibliotekerne
For biblioteker
Navigation
 

Fire forskellige guides fra Bibzoom på vej til bibliotekerne

Niels Mark, ansv. redaktør Bibzoom Musikredaktion

I denne uge vil bibliotekerne modtage fire forskellige hæfter fra Bibzoom-redaktionen. Vi håber at I vil tage godt imod dem og udstille hæfterne sammen med relevante CD’er og musiklitteratur.

Information om de fire hæfter:
Guide til Johann Sebastian Bach Bach er en af kæmperne i klassisk musik - og simpelt hen indbegrebet af, hvordan barokmusik skal lyde. Hans musik taler direkte til os i dag, klar og melodiøs. Bach komponerede i alle genrer undtagen opera. Han efterlod sig langt over tusind værker, så hvad skal man kaste sig over, hvis man vil lære Bach at kende? Hvilke indspilninger er de bedste, eller i det mindste rigtig gode? Svar følger i Bibzooms lytteguide til Bach.

Guide til Haydn
Joseph Haydn er den store overgangsskikkelse mellem barok og klassik. Han blev født, mens Bach og Händel stadig var aktive og lagde de sidste overdådige forsiringer på senbarokkens musik. Da han døde, var tidens toner skiftet til den slanke, klare wienerklassik, og dagens mand hed Beethoven. Haydns kompositioner var er en afgørende drivkraft i denne musikalske udvikling. Og hans liv var i øvrigt en rigtig succeshistorie. Læs Bibzooms guide til Joseph Haydn

Guide til bandet Rush
Det canadiske band Rush er kendt for en sjældent hørt virtuositet på hver deres respektive instrumenter samt en utrættelig udforskning af forskellige genrer såsom blues, hard, progressiv og synthesizer rock. Powertrioen, også kaldes "verdens største kult band", blev dannet helt tilbage i 1968 men de er fortsat aktive. Læs mere om Rush og hør bandets milepæle i Bibzooms lytteguide

Guide til Gothic Metal
Gothic metal! Perfekt til denne tid, hvor efteråret glider over i vinter, mørket tager til og regnen er uden ende. Gothic metal er depressivt, men på en yderst behagelig måde. Det er melodiøst, storslået og lidenskabeligt. Det er mørkets skønhed. Det er den metalgenre, der har flest kvindelige fans, og kvinder har som bekendt smag. Med Bibzooms lytteguide får du styr på de vigtigste navne og de bedste plader inden for gothic metal - og direkte adgang til at høre musikken. Sæt dig i din yndlingsstol, tag et glas dejlig varmt blod og skru op for Bibzooms guide til gothic metal.

Ønsker I flere hæfter er i velkomne til at vende tilbage: Support@bibzoom.dk