Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Fjernlånskonference på Hindsgavl Slot
For biblioteker
Navigation
 

Fjernlånskonference på Hindsgavl Slot

Udgivet 4. maj 2011

nyhedsillustration_Hindsgavl.jpg

Af Helle Brink

Danmarks Forskningsbiblioteksforening, Forum for fjernlån, reference og accession (FORFRA) afholder igen i år den traditionsrige fjernlånskonference på Hindsgavl Slot. Konferencen afholdes 26. og 27. maj 2011.

Tilmeldingen er mulig frem til 9. maj.

Arrangørerne har sammensat et fyldigt program med overskriften ”E-ressourcer og fjernlån”. Nærmest en selvmodsigelse, men et emne af voksende aktualitet for alle bibliotekstyper. Temaet belyses bl.a. med status fra Styrelsen for Bibliotek og Medier og med deltagere fra forlagsverdenen, fra licensforhandlerne og fra flere bibliotekstyper.

Siden sidst er Professionshøjskolernes biblioteker blevet lovbiblioteker og dermed nye medspillere i lånesamarbejdet – og konferencen byder på indlæg om deres organisering og bud på samarbejdet.

Der er indlæg om kørselsordningen (nu med Norden?), accession og reference og  konferencen rundes af med udblik og status fra Norden og det øvrige udland. 

Statsbiblioteket bidrager til arrangementet som deltager i bestyrelsen og dermed arrangør, og med flere indlæg på konferencen – ”Fjernlån og andre medier”, projekt ”Danske biblioteker i WorldCat” samt   ”Rethinking Resource Sharing – initiativet fra USA.