Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Flere lektiecaféer på vej på folkebibliotekerne
For biblioteker
Navigation
 

Flere lektiecaféer på vej på folkebibliotekerne

18. april 2007

Vesthimmerlands Biblioteker, Ballerup Bibliotekerne, Esbjerg Kommunes Biblioteker og HvidovreBibliotekerne har alle fået én inden for de seneste måneder. Aalborg Bibliotekerne har snart åbnet døren for to af slagsen. Det handler om lektiecaféer – et tilbud til tosprogede børn i folkeskolealderen.

Flere af disse caféer er etableret som følge af den særlige Lektiehjælpspulje, som blev åbnet for bibliotekerne i november 2006. Indtil videre har puljen resulteret i omkring 25 lektiehjælps-projekter. Flere af disse vil sandsynligvis resultere i café-åbninger til august/september. Altså når der tages fat på et nyt skoleår.

Foreløbig har 14 lektiehjælpstilbud fået tilsagn om støtte. Mere end 10 ansøgninger behandles netop nu og flere biblioteker har meldt, at de er på vej med ansøgninger til Biblioteksstyrelsen, som administrerer puljen, som Integrationsministeriet har bevilget midler til.

Husk at der ikke er ansøgningsfrist til lektiepuljen, men at princippet om først til mølle derfor også gælder. De biblioteker, der ønsker at starte en lektiehjælpsordning efter sommerferien, opfodres til at søge pengene nu, så der bl.a. kan bruges tid på at rekruttere frivillige lektiehjælpere og tages fat på planlægning af markedsføring med mere.

Erfaringen viser, at det er en go’ idé at tage en indledende kontakt til de lokale skoler samt undersøge, om der er andre lektiehjælpstilbud i området, før man går i gang med at strikke sit lokale projekt sammen. Det skal tilføjes, at et lektiehjælpstilbud naturligvis også er åbent for de to-sprogedes skolekammerater.

Har du spørgsmål om etablering af café eller om ansøgning til lektiecafé-puljen - så kontakt gerne:

  • Susanne Linton, projektleder BiblioteksCenter for Integration (SBCI), Statsbiblioteket.
  • Telefon: 89 46 20 52 (direkte) Mobil: 20 73 98 21

Med venlig hilsen
Projektleder, Susanne Linton