Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Flygtninge modtages lige nu ude i kommunerne
For biblioteker
Navigation
 

Flygtninge modtages lige nu ude i kommunerne

Udgivet 3. oktober 2016


Af Vibeke Nielsen, Statsbiblioteket

Modtagelsen af flygtninge er i fokus ude i kommunerne, hvilket også kunne ses på konferencen den 27. september ’Veje til et hverdagsliv for flygtninge og indvandrere i Danmark’, hvor der var 150 deltagere og flere på venteliste. Det blev en meget vellykket dag med engagerede og spørgelystne deltagere.

Konferencen var arrangeret af Danmarks Almene Boliger (BL), Slots- og Kulturstyrelsen og BiblioteksCenter for Integration, og var en afslutning på projekt ’Aktivt medborgerskab – aktiviteter vi ved virker’. Samtidig havde programmet fokus på, hvordan boligsociale projekter og folkebiblioteker kan samarbejde i fremadrettet.

Det overordnede formål med projekt Aktivt medborgerskab var at boligsociale projekter og biblioteker i fællesskab skulle inddrage nydanskere i aktiviteter, der byggede på eller inddragede demokratiske processer. Projektet havde tre delaktiviteter: familieklubber, fædreklubber og nyhedslæseklubber, og hver af de ti delprojekter skulle oprette to lokale klubber. Alle tre slags klubber blev præsenteret på ’Markedspladsen’ på konferencen sammen med fem andre meget aktuelle projekter for flygtninge og indvandrere.

Læs mere om konferencen her