Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Folkemødet: Stort engagement og fremmøde til debatterne om fremtidens bibliotek
For biblioteker
Navigation
 

Folkemødet: Stort engagement og fremmøde til debatterne om fremtidens bibliotek

Udgivet 18. juni 2013

Af Anne Vest Hansen

Folkemødet bød på fire dage med intens og højaktuel debat om bibliotekernes fremtid. Bibliotekernes telt BIBZONEN inviterede til overblik og indblik fra tårnet, og teltet var fyldt til bristepunktet under de tre debatarrangementer med DRs Clement Kjersgaard, der fra forskellige vinkler satte fokus på bibliotekerne som public service i den digitale tidsalder.

Stort fremmøde til debatterne
I panelet var inviteret en række skiftende repræsentanter fra de kunstneriske organisationer, forlagsbranchen, politikere og folk fra bibliotekssektoren. Og folk strømmede til teltet for at lytte med og deltage i debatten. Både folk fra bibliotekssektoren, der var draget til Bornholm, men også folk, der i al almindelighed viste nysgerrig interesse for bibliotekernes fremtid.

Debat i munter folkelighed
Debatrundens indledende spørgsmål fra Clement dedikeret til kulturminister Marianne Jelved lød på, om der er noget, bibliotekerne ikke skal tilbyde. Til dette svarer Jelved promte og spontant: ”Blindtarmsoperationer…”. Således var rammen sat for en spændende debat i munter folkelighed, som blev kendetegnende for rækken af efterfølgende debatter og events i BIBZONEN.

For kulturminister Jelved er bibliotekernes opgave klar: Bibliotekerne er en særlig kulturinstitution, det skal være gratis for alle borgere at komme der, og der skal være lige adgang for alle til bøger, film, musik – også i fremtiden. Jelved pointerede, at opgaven for bibliotekerne er formidling og at skabe dialog med borgerne. Jelved er entusiastisk fortaler for bibliotekernes rolle som forsamlingshus i folkeoplysningens navn.

Læs Politikens anmeldelse fra debat i BIBZONEN >>

Twitter #BIBZONEN – kommentarer og billeder fra debatterne >>

Tak for et godt folkemøde I BIBZONEN
Nu er BIBZONEN pakket sammen, og der pustes ud og evalueres på de interne linjer. Men der spores allerede nu lyst til at samle sektoren og gentage succesen til næste år. Evalueringen er umiddelbart så positiv, at Statsbiblioteket vil invitere til samarbejde – denne gang om Folkemøde 2014. En stor tak til alle, som bidrog og deltog i BIBZONENs aktiviteter. Håber, vi ses igen til en række nye festlige og vedkommende debatter om bibliotekerne til Folkemøde 2014.