Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Formidling på Bibzoom suppleres med video
For biblioteker
Navigation
 

Formidling på Bibzoom suppleres med video

Udgivet 27. juni 2012


Af Niels Mark ansv. redaktør Bibzoom

Billeder siger som bekendt mere end tusind ord. Redaktionen har igangsat forsøg med integration af video-formidling i det samlede formidlingskoncept. Ikke mindst i forbindelse med promovering af nye upcoming bands er konceptet interessant. Formidlingen af nye upcoming bands har fra begyndelsen været et centralt fokusområde for Bibzoom, dels via samarbejder med Bandbase og KODA omkring D.I.Y.-podcasts, hvor bands selv kan uploade deres musik, dels via artikler om nye spændende bands og allersenest via video-interviews på Danmarks største metalfestival, COPENHELL.

COPENHELL - formidling af festivalen var en succes!
Bibzoom leverede det officielle katalog til COPENHELL festivalen. Et katalog,som blev trykt i 14.000 fysiske eksemplarer til festivalgængerne ved indgangen, og et katalog, som blev distribueret som online-swiflets via Bibzoom og relevante sites. Online-versionen af festivalguiden blev i løbet af de to uger læst mere end 20.000 gange.

Live footage and living dead from COPENHELL
Bibzoom havde fire udsendte rapportere til stede for at dække de fremragende koncerter fra metalscenens mastodonter og fra morgendagens stjerner på metalhimlen.

Sideløbende med rækken af artikler om de optrædende bands, upcomings såvel som metallegender, havde rapporterne medbragt udstyr til at filme fra festivalpladsen. Under konceptet "120 sek" lavede Bibzoom, i tæt samarbejde med Københavns Biblioteker, en række videooptagelser fra selve festivalen. Udover optagelser af mennesker forklædt som levende døde og stemningsbilleder fra festivalen satte filmholdet også spot på upcoming-scenen Pandæmonium med formålet at promovere de unge talentfulde metalbands i forbindelse med deres koncerter under festivalen. Resultatet kan eksempelvis ses i artiklen "Mørk dødsmetal under en strålende sol". (link udløbet)


Med artiklen følger også denne video


Beriget musikformidling gennem video
Konceptet med at supplere det skrevne ord med videoformidling er noget, som redaktionen vil arbejde videre med i samarbejde med interesserede biblioteker. Der er interessante perspektiver i dette berigede formidlingskoncept - ikke mindst i kraft af at en af redaktørerne på Bibzoom er journalist-studerende med speciale i video-dokumentarisme. Kunne I på bibliotekerne være interesseret i at arbejde videre med videoformidling f.eks. i forbindelse med promovering af lokale upcomings, er I velkomne til at kontakte os på musikred@bibzoom.dk.