Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Formidlingskoncepter til det digitale i det lokale
For biblioteker
Navigation
 

Formidlingskoncepter til det digitale i det lokale

Udgivet 12. juni 2019

Projekt Verdensbiblioteket – det digitale i det lokale er blevet afsluttet den 31. maj i år. Formålet med projektet var med udgangspunkt i Verdensbiblioteket og andre relaterede tilbud at udvikle og afprøve nye koncepter og metoder til formidling af digitale tilbud i det fysiske rum. I projektet brugte vi metoden design thinking, hvor vi udviklede prototyper på formidlingstiltagene, der i hele projektperioden blev testet og justeret på målgruppen biblioteksbrugere med anden sproglig baggrund end dansk.

Formidlingskoncepterne Projektet har i projektperioden testet ni formidlingskoncepter, og har som afslutning samlet erfaringerne og best practice i fem nedenstående formidlingstiltag, som alle kan bruge til inspiration til selv at komme i gang med at formidle digitale tilbud i det fysiske rum.

Der er lavet en beskrivelse til de fem koncepter, så det er nemt at gå til for andre. Desuden kan du finde manuskripter til præsentationer, skattekort, opgaver og meget andet til formidlingskoncepter.

Læs mere om formidlingskoncepterne her >>

Der er endvidere lavet en film om Verdensbiblioteket af Ishøj Bibliotek, som giver en god introduktion til Verdensbiblioteket.

Se filmen her >>

Hvem deltog i projektet?
Projektet blev støttet af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje, og syv folkebiblioteker deltog i projektet sammen med Det Kgl. Bibliotek. Det er Herning, Horsens, Hvidovre, Ishøj, Odense, Varde og Vejle. Bibliotekerne i Høje Taastrup og Kolding var desuden tilknyttet projektet men udviklede og testede ikke formidlingstiltag.

Hvis du vil vide mere om projektet, så kontakte projektleder Vibeke Nielsen.