Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / PRESSEMEDDELELSE: Først kom bogbussen – nu kommer musikbussen
For biblioteker
Navigation
 

PRESSEMEDDELELSE: Først kom bogbussen – nu kommer musikbussen

Udgivet 31. maj 2013

PRESSEMEDDELELSE:

Hent pressemeddelelsen som pdf >>

10 byer rundt om i det danske festivalland får besøg af musikbussen.  1. juni tager bussen på en tre måneder lang Danmarksturné. Formålet er blandt andet at øge danskernes kendskab til ny dansk musik og til bibliotekernes online musiktjeneste Bibzoom.

Sommeren er højtid for fejring af musik. Der skal sættes toner til sommervejret, og det gøres med koncerter, festivaller og masser af nye pladeudgivelser.

Det kan være svært at finde hoved og hale i al den ny musik. Sommeren over vil
biblioteker i hele landet gøre det lettere at være musikalsk nysgerrig dansker. Det sker, når bibliotekerne sammen med bibliotekernes egen musiktjenesten Bibzoom, turnerer landet tyndt til en lang række musik- og kulturarrangementer.

”Mange folk har i en travl hverdag ikke tiden og overskuddet til at opdage al den nye danske og udenlandske musik, der bliver udgivet. Mange biblioteksbrugere har endnu ikke taget online musik til sig, og de muligheder der er, når man nu kan ”browse” sig igennem millioner af numre. Det er lettere bare at blive ved det, man kender. Derfor synes vi det er et fantastisk initiativ med en omrejsende musikbus, bemandet af biblioteksfolk, som kan være med til at introduceres musikken og de digitale muligheder. Med musikbussen håber, at vi kan være med til at udvide horisonten og forhåbentlig fremhæve nogle spændende, danske artister,” siger Flemming Munch fra Bibzoom.

10 byer rundt omkring i Danmark kommer til på skift at bemande den let
genkendelige bus, der bærer Bibzooms karakteristiske uglelogo på siden. Første stop på ruten bliver til Børnekulturfestivallen i Broby, og så fortsætter det ellers helt frem til den 1. september, hvor Københavns mangfoldighedsfestival Smag Verden runder den musikalske Danmarksturné af med verdensmusik og lounge DJ.

Tættere på Bibzoombussen bygger videre på ideen fra de såkaldte bogbusser, der flere gange om ugen kommer ud i lokalområderne med reserverede bøger og et bredt udvalg inde i vognen.

”Idéen med bogbussen var jo, at bibliotekerne skal så tæt på folk som muligt. Det skal ikke være afstand, der afgør, om folk får mulighed for at læse bøger. Det er oplagt at gøre det samme med musikken, og hvilket bedre sted at starte end på festivaller, hvor folk i forvejen er taget ud for at høre god musik?,” siger formanden for Bibzoom konsortiet, Morten Fogh.

For mere info om Bibzoom gå til www.bibzoom.dk.

Kontaktoplysninger:
Flemming Munch, Områdedirektør i Statsbiblioteket - økonomisk og juridisk
ansvarlig i Bibzoom. Telefon: 40 30 03 22 – fm@statsbiblioteket.dk

Praktisk vedrørende bussen:
Anne Holst van Wonterghem, Bibzoom markedsføring/support.
Telefon: 89 46 50 20 email: support@bibzoom.dk

Bussens rute:
1. juni Børnekulturfestival i Broby
7.-8. juni Nord-Als Musikfestival
14.-16. juni Haslev Festdage
27.-29. juni Kløften Festival
4.-7. juli DGI’s Landstævne
8.-13. juli Festuge Vordingborg
26.-27. juli Open Air Varde
9.-18. august Esbjerg festuge
23. august Kulturnat i Sønderborg
29. august Kongelig Classic
31. aug. -1. september Mangfoldighedsfest Smag Verden København