Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Fra fjernlån til lånesamarbejde – nu inviterer vi flere med!
For biblioteker
Navigation
 

Fra fjernlån til lånesamarbejde – nu inviterer vi flere med!

Udgivet 18. juni 2012


Af Helle Brink og Else Refstrup

Netværk for lånesamarbejde udvides til at rumme kolleger fra alle typer biblioteker.

Statsbiblioteket initierede for snart 4 år siden et Netværk for fjernlån rettet mod landets folkebiblioteker.

Målet var at skabe et forum for diskussion og erfaringudveksling indenfor det nationale fjernlånssamarbejde med henblik på at sikre udvikling af best practise, inspiration og samarbejde mellem de deltagende biblioteker. Der har været afholdt møder 2-3 gange årligt på Statsbiblioteket og der har deltaget mellem 40 og 65 kolleger fra folkebibliotekerne på hvert møde.

Netværket blev initieret som en naturlig forlængelse af de opgaver Statsbiblioteket løser i forbindelse med Overbygningsfunktionen, og med fast deltagelse fra Kulturstyrelsen og DBC sikrer vi en bred informations- og erfaringsudveksling.

Møderne har været meget informative med brugerdrevne og livlige diskussioner af alle aspekter af det danske lånesamarbejde – feks kørselsordningen.
I de forløbne år har vi konstateret, at samarbejdet er blevet bredere, og mange af de emner, som er på dagsordenen er relevant ikke kun for folkebiblioteker, men også for kolleger på andre typer af biblioteker.

Statsbiblioteket vil derfor gerne udvide kredsen i Netværket til at omfatte kolleger, der arbejder med fjernlån, fra alle typer af biblioteker i Danmark.
Af samme grund inviterer vi derfor til 2 møder i efteråret 2012 –

  • Vanløse Kulturstation onsdag den 31.oktober 2012.
  • Statsbiblioteket, tirsdag den 6. november 2012.

Dagsorden til begge møder vil være ens og de udsendes primo oktober 2012

Alle er naturligvis velkomne til at deltage på den dag det passer – uanset arbejdsplads/bolig.

Nye netværksmedlemmer kan allerede nu tilmelde sig på netvaerk@statsbiblioteket.dk og vil så modtage direkte invitation og dagsorden med tilmelding til dette/disse møder ca 14 dage før.

Deltagelse er gratis, og for at tilgodese deltagelse af så bred en vifte af biblioteker som muligt, kan der som udgangspunkt deltage en fjernlånsmedarbejder pr. bibliotek.

Du kan få et indtryk fra møderne her:

Vi inviterer hermed kolleger fra alle typer af biblioteker i Danmark og har du en kollega, som måske ikke ser denne invitation, venligst send videre – da vi gerne ser en bred repræsentation for lånesamarbejdet i Danmark.