Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / PRESSEMEDDELELSE: Fra Marie Key til Elvis Presley - danskernes favoritter i 2013 på biblioteket
For biblioteker
Navigation
 

PRESSEMEDDELELSE: Fra Marie Key til Elvis Presley - danskernes favoritter i 2013 på biblioteket

Udgivet 18. december 2013

Marie Key er både den mest populære kunstner og står bag det største hit hos bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom i 2013. Årets måske mere overraskende artist på top-10 listerne er Elvis Presley, og tallene for 2013 vidner generelt om en enormt bred musiksmag hos de mange, mange tusinde danskere, der har hentet musik online hos bibliotekernes musiktjeneste.

Nytåret står for døren. Og når 2014 skal hilses velkommen, så er der god sandsynlighed for, at Marie Keys vokal kommer til at ledsage kransekagen og champagnen.

Hun er den mest populære kunstner blandt de mange millioner numre danskerne kan vælge imellem på bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom i 2013. Samtidig er hendes hitsingle ’Uden Forsvar’ det mest afspillede nummer på et år, hvor den danske musik generelt var i højsædet.

”2013 var et rigtig godt musikår for de danske kunstnere. Det bliver jo i den grad belønnet, når man ser, at tre ud af de fem mest afspillede numre er af danske kunstnere,” siger Flemming Munch, der er ansvarlig for Bibzoom.

Udover Marie Key er de to andre danske sange i top fem Panamahs ’Børn Af Natten’ og Mads Langers ’Elephant’. De to udenlandske indslag er Aviciis ’Wake Me Up’ og Passenger med ‘Let Her Go’.

Men listerne byder også på uforudsete overraskelser. På Kunstnerlisten finder man legendariske navne som Elvis Presley, David Bowie og Pink Floyd der indtager henholdsvis femte og sjettepladsen:

”At kunstnere som Elvis Presley, David Bowie og Pink Floyd er blandt de mest lyttede er for mig et signal om, at bibliotekerne ikke kun bruges til at lytte til de aktuelle hits, men danskerne virkelig går på opdagelse i vores mere end 10 millioner numre store musikbibliotek, hvor man også finder legendariske albums fra musikhistorien,” siger Flemming Munch.

Musikalsk nysgerrighed
Bibliotekernes musiktjeneste, der i år introducerede en mobil musikapp med over 150 musikradiostationer med fokus på både populær og mere nicheprægede genrer inden for musik, kan se tilbage på et år, der vidner om at danskerne har en meget bred musiksmag:

”Vores tal fra i år viser meget tydeligt den musikalske nysgerrighed og brede musiksmag, som danskerne har. Et godt eksempel er de mest afspillede kunstnere på vores niche radiokanaler, hvor der aldersmæssigt er godt en generation i forskel mellem Gnags på førstepladsen og Ankerstjerne og L.I.G.A på de næste pladser. Og så er der ellers også alt fra electronica, top 40, klassisk, børnemusik og rock blandt favoritterne,” siger Flemming Munch.

Fakta om 2013 på bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom:

Numre:

 1. Uden Forsvar - Marie Key
 2. Wake Me Up - Avicii
 3. Børn Af Natten - Panamah
 4. Let Her Go - Passenger
 5. Elephant - Mads Langer
 6. Uopnåelig - Marie Key
 7. Landet - Marie Key
 8. Gå Med Dig - Nephew
 9. Blurred Lines Robin Thicke
 10. Skyfall – Adele

Kunstnere

 1. Marie Key
 2. Mads Langer
 3. Shu-Bi-Dua
 4. Nephew
 5. Elvis Presley
 6. Pink Floyd
 7. Adele
 8. David Bowie
 9. One Direction
 10. Kim Larsen

Album

 1. Marie Key – De Her Dage
 2. Mads Langer – In These Waters
 3. Flere kunstnere – MGP 2013
 4. Mads Langer – Behold
 5. Peter Sommer – Alt Forladt
 6. Daft Punk – Random Access Memory
 7. Fallulah – Escapism
 8. David Bowie – The Next Day
 9. Marie Key – I byen igen
 10. Rasmus Walter – Lige her lige nu

Fakta om Bibzoom:

 • Bibzoom er bibliotekernes digitale public service musiktjeneste
 • Bibzoom er et nationalt samarbejde og fungerer som bibliotekernes fælles platform for musik og musikformidling
 • Musikformidlingen på Bibzoom leveres af kulturredaktører fra landets musikbiblioteker samt en række samarbejdspartnere
 • Bibzoom indeholder al den musik du elsker og 10 millioner andre numre

Kontaktinformation:

Flemming Munch, områdedirektør, Statsbiblioteket, ansvarlig for Bibzoom. 4030 0322.Niels Mark, hovedredaktør, Bibzoom. 60 69 38 88