Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Fremtiden, bibliotekerne og dig
For biblioteker
Navigation
 

Fremtiden, bibliotekerne og dig

Udgivet 11. februar 2011

Nordic Librara Conference 2011

Af Susanne Bodil Hodges


Tilmeldingen er åben

Den 24, 25 og 26. august er København værtsby for The Nordic Library Conference 2011. Konferencens hovedtema er Cultural Diversity, Community and Services. Med andre ord er der services, samfund og kulturel mangfoldighed på dagsorden. Det er en international konference, og der forventes deltagere fra hele verden. Det er muligt at tilmelde sig konferencen fra d. 13. januar til og med d. 1. august 2011.

International inspiration

Vi kan allerede nu offentliggøre navnene på nogle af vores spændende gæster og oplægsholdere. Fra Norge præsenterer vi Thomas Hylland Eriksen, professor i socialantropologi ved Universitetet i Oslo og vinder af Norges forskningsråds formidlingspris i 2002. Hans bøger er oversat til over 30 sprog, og han arbejder bl.a. med identitet, etnicitet og globalisering. 

Vi får også besøg af Associate Professor, Ethelene Whitmire fra University of Wisconsin-Madison. Sideløbende med forskningen underviser Whitmire i kurset Information Services for Culturally Diverse Communities. Her beskæftiger de sig bl.a. med bibliotekernes rolle i forhold til at fremme den kulturelle mangfoldighed og bevare den etniske arv.   

Du kan læse meget mere på konferencens hjemmeside:  www.statsbiblioteket.dk/conference2011 

 

Call for papers til konferencen er åben.  Læs mere her

Tilmelding til The Nordic Library Conference 2011 her

 

Statsbiblioteket, BiblioteksCenter for Integration er vært for Nordic Library Conference 2011, der arrangeres i samarbejde med Sveriges og Norges Nationalbiblioteker.

Konferencen støttes af "Tilskud og støtte til internationale bibliotekskonferencer i Danmark" og "Nordisk Kulturfond".