Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Genbrug af artikelstof fra BibZoom.dk
For biblioteker
Navigation
 

Genbrug af artikelstof fra BibZoom.dk

Udgivet 15. december 2010

nyhedsillustration_brugafnyheder.jpg

Af Niels Mark, BibZoom.dk Redaktion

For kort tid siden modtog BibZoom.dk henvendelser fra brugere, der var i tvivl om man må (gen)bruge artikler, anmeldelser og anden form for skreven information fra BibZoom.dk på andre hjemmesider.
Årsagen til tvivlen er, at der nederst på forsiden står "All rights reserved". Det er en angivelse, som sitet er blevet "født" med og en angivelse, som vi i redaktionen ikke har været opmærksom på før nu.Vi er glade for at have modtaget spørgsmålet, for det giver mulighed for at understrege, at vi på redaktionen vil sætte pris på al form for informationsformidling og videndeling med både kolleger fra bibliotekssektoren, men også med formidlere uden for bibliotekssektoren.
 
I er med andre ord mere end velkomne til at genbruge al skreven information på BibZoom.dk, ligesom vi er meget interesserede i at modtage artikler, anbefalinger eller lignende fra jer som kan formidles ud til brugerne. Vi har nu angivet, at alle tekster på BibZoom.dk kan genbruges i forhold til gældende ophavsret, så der ikke skal være tvivl om at vi hellere end gerne ser vores indhold anvendt på andre hjemmesider. Dvs. man må:

  • Kopiere til personligt brug
  • Deep-linke til materialet
  • Citere i overensstemmelse med god skik
  • Genudgive tekster på andre hjemmesider, så længe kilden angives
  • Bruge materialet til undervisnings- og forskningsformål

(Ovenstående må ikke forveksles med Creative Commons).

Redaktionens indsats i 2011 vil være at optimere informationsformidlingen på BibZoom.dk til glæde for brugerne. Det er en fortløbende arbejdsproces, som skal ske i samarbejde med både kolleger fra bibliotekerne og med øvrige informationsformidlere uden for bibliotekssektoren. Vi håber derfor, at I vil anvende informationer fra BibZoom.dk på jeres egne hjemmesider, og at I samtidig vil bidrage med jeres faglige ekspertise på BibZoom.dk, således at vi sammen styrker formidlingsplatformen på BibZoom.dk til glæde for vores brugere.