Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Genrer for begyndere - playlister ønskes!
For biblioteker
Navigation
 

Genrer for begyndere - playlister ønskes!

Udgivet 8. maj 2015

Af Niels Mark, ansvarshavende redaktør, Bibzoom

Bibzoom har startet en playlisteserie med "Genrer for begyndere". Serien introducerer en række, mere og mindre, kendte musikgenrer i tekst og eksempler til inspiration for musikelskere og biblioteker. Måske især til bibliotekerne, som også selv kan bygge playlister på Bibzoom. En af bibliotekernes unikke egenskaber er netop evnen til at introducere brugerne til nye og ukendte områder, og dette nye tiltag på Bibzoom har netop til hensigt at inspirere og støtte bibliotekerne i formidlingsarbejdet.

På den ny Bibzoom-platform er der åbnet mulighed for, at alle kan skræddersy egne personlige playlister med udgangspunkt i Tidals (tidligere Wimp) store musikkatalog. Det giver samtidigt dit bibliotek et værktøj til en målrettet musikformidling til glæde for borgerne. Bibzooms "Genrer for begyndere" er en del af dit biblioteks "formidlings-værktøjskasse".

"Genrer for begyndere"
Bibzooms playlisteserie er opbygget som en kombination af indledende tekst om genren og en playliste med centrale musiknumre fra den aktuelle genre. Det giver brugeren et hurtigt indblik i genren. Vi håber, at så mange biblioteker som muligt, har lyst til at levere
"Genrer for begyndere"-playlister.

Markedsføring
Playlisterne vil blive udgivet på Bibzoom, og de vil promoveres via nyhedsbrev, artikler og sociale medier, således at de opnår en så bred eksponering som muligt.

Hvordan gør man?
I denne artikel finder du to vejledninger, som du kan bruge til at komme i gang med at lave playlister.

Eksempler på "For begyndere"-playlister:

Rigtig god fornøjelse!