Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Gik du glip af webinaret ”Gør din historie levende”?
For biblioteker
Navigation
 

Gik du glip af webinaret ”Gør din historie levende”?

Udgivet 21. juni 2019

Af Nicola Ravden

Den 12. juni afholdt vi webinaret Gør din historie levende – introduktion til søgning efter historiske kort og billeder online.

Forskningsbibliotekar Mette Colding Dahl tog alle med på jagten efter ny viden fra historiske kort og billeder online. Mange har spurgt om webinaret blev optaget, og det gjorde det. Se eller gense det her:

Om webinaret:
Når de skriftlige kilder er udtømt, hvor søger man så ny viden til lokal- eller slægtshistorien? Mængden af historisk kort- og billedmateriale på internettet er vokset markant de seneste år, og det kan være en vanskelig opgave ikke kun at gennemskue, hvor man skal søge, men også hvordan man søger. Hvor søger man fx portrætbilleder af familiens aner? Hvad kan kobberstik fra 1700-tallet og postkort fra 1900-tallet bidrage med? Hvordan finder man placeringen af den gård, der engang var i slægtens eje? Og kan man også finde billeder af den?


Mette Colding Dahl er uddannet cand.mag. i historie, og arbejder til daglig i Kort- og Billedsamlingen på Det Kgl. Bibliotek København. Hun har et indgående kendskab til Det Kgl. Biblioteks Digitale samlinger, særligt til Danmark set fra luften – før Google, og har tidligere holdt foredrag om bl.a. brug af kort og billeder i lokal- og slægtshistorie.