Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Godt nytår - Det Kgl. Bibliotek åbner igen for fjernlån
For biblioteker
Navigation
 

Godt nytår - Det Kgl. Bibliotek åbner igen for fjernlån

Udgivet 25. januar 2021

Det er med stor glæde, at fjernlån til biblioteker her i det nye år atter er genåbnet.

Der blev den 31. august åbnet for lån fra Det Kgl. Biblioteks egne samlinger, og nu åbnes der for fjernlån fra andre biblioteker.

Der åbnes for at skaffe bøger, artikler og andet materiale, f.eks. cd og dvd, fra andre biblioteker. Det sker via søgning i biblioteksdatabaser i Danmark og i hele verden for at finde og skaffe materialer, vi ikke selv har i samlingerne.

Når bibliotekerne opretter skaf-bestillinger i Netpunkt, vil Det Kgl. Bibliotek gerne bede om, at bibliotekerne bestiller på Det Kgl. Biblioteks hovednummer 800010. Dette vil lette den interne behandling af bestillingerne.

Læs mere om fjernlån til danske biblioteker i Det Kgl. Biblioteks servicedeklaration.

Det Kgl. Biblioteks fysiske tidsskrifter er endnu ikke eksponeret med en lokalisering i Danbib men er på trapperne. Indtil tidsskrifterne er tilgængelige for bestilling, vil Det Kgl. Bibliotek henstille, at man ikke bruger skaf-bestillingsservicen til at bestille Det Kgl. Biblioteks egne tidsskrifter.

Vi glæder os til at deltage i det interurbane lånesamarbejde igen! Har I spørgsmål vedr. fjernlån så kontakt fjernlaan.aarhus@kb.dk