Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Hæfter om alt fra klassisk filmmusik til thrash metal på vej til bibliotekerne
For biblioteker
Navigation
 

Hæfter om alt fra klassisk filmmusik til thrash metal på vej til bibliotekerne

af Niels Mark, ansvarshavende redaktør, Bibzoom

I denne uge vil bibliotekerne modtage tre forskellige hæfter fra Bibzoom-redaktionen. Vi håber at I vil tage godt imod dem og udstille hæfterne sammen med relevante CD’er og musiklitteratur.

Kort information om de tre hæfter

  1. Guide til Dmitrij Sjostakovitj
    Sjostakovitj er den komponist, som bedst har udtrykt det 20. århundredes grusomheder i sin musik. Med et voldsomt og følelsesladet tonesprog giver han stemme til angsten, tyranniet, folkemordene, de fordrevne, de mange millioner ofre for verdenskrige og udrensninger. Dmitrij Sjostakovitj er oktobers måneds tema i lytteklubben DR Klub Klassisk. I denne guide kigger vi nærmere på nogle af højdepunkterne i hans produktion

  2. Guide til klassisk filmmusik
    Hvornår har du sidst været i biografen? Lagde du mærke til musikken? Det er ikke sikkert, men den har påvirket dig. For musik er et vigtigt filmisk virkemiddel, som er med til at skabe stemninger og følelser hos tilskueren og understøtte filmens handling og personbeskrivelse. Musik er et uundværligt fortælleredskab, derfor er der musik i de fleste spillefilm. Guiden er produceret i et samarbejde mellem DR og musikbibliotekarer fra landets biblioteker.
  3. Guide til Thrash Metal
    Thrash metal blev født i de første år af 1980’erne blandt en håndfuld unge amerikanske undergrundsbands. De var inspireret af britiske navne som Venom og Motörhead og prøvede at køre den punkede, primitive lyd og det galopperende tempo endnu længere ud. I denne guide tager vi en tur omkring thrashens højdepunkter: De vigtigste navne og plader.

I er selvfølgelig også mere end velkomne til at promovere de digitale version. Disse kan hentes via biblioteket her. Hvis I får brug for flere må I sige til!