Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Håndtering af depoter fra BiblioteksCenter for Integration
For biblioteker
Navigation
 

Håndtering af depoter fra BiblioteksCenter for Integration

Udgivet 4. december 2018

Det Kgl. Bibliotek har modtaget adskillige henvendelser fra folkebiblioteker og har også selv konstateret, at udlånsdepoter fra BiblioteksCenter for Integration optræder med lokaliseringer i danbib, nogle gange som materialer der kan bestilles og andre gang som værende ikke til udlån.

Tidsmæssigt falder det sammen med, at folkebibliotekerne nu er overgået til at bruge Cicero som bibliotekssystem.

Depoterne bliver fra BiblioteksCenter for Integrations side sammensat i forhold til folkebibliotekernes ønsker i abonnementer og tager udgangspunkt i den demografi omkring sprog, der findes i de forskellige kommuner. Det har aldrig fra BiblioteksCenter for Integration side været tænkt, at disse materialer skulle cirkulere i lånesamarbejdet. Depoterne har været tænkt til at blive benyttet lokalt på det folkebibliotek som modtager depotet.

Hvis man er i tvivl om hvordan depoter kan modtages uden at blive eksporteret til danbib, kan Det Kgl. Bibliotek henvise til Horsens Bibliotek og Sønderborg Bibliotek, som i forbindelse med modtagelsen af depoterne fra BiblioteksCenter for Integration, får gjort det på en sådan måde at posterne ikke bliver eksporteret som lokaliseringer til danbib.

Sønderborg Bibliotek har lavet en vejledning >>