Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Hele verden fejrer jul på Danmarks biblioteker
For biblioteker
Navigation
 

Hele verden fejrer jul på Danmarks biblioteker

Udgivet 6. december 2012

Pressemeddelelse fra Statsbiblioteket:

Hent pressemeddelelsen som pdf >>

Mere end 20 forskellige biblioteker i hele landet danner på torsdag rammen om et hav af globale julemiddage. Det sker til arrangementerne ”Expat Dinners”, hvor alle typer af arbejdsmigranter fra de højtuddannede it-specialister, læger og ingenører, over faglærte medarbejdere i f.eks. landbruget og byggeriet til studerende og au-pairs samt ”gammeldanskere” inviteres indenfor til et stort sammenskudsgilde af julemad, hygge og alverdens juletraditioner.

Hvordan fejres julen i Danmark egentlig? Er der bare inden for Norden og Europa forskel på den måde vi fejrer jul på? Og hvad gør Filippinerne, når vi andre kaster os over andestegen juleaften? Dette og meget andet får både danskere og ”Expats”, der i kortere eller længere tid er udstationeret i Danmark, forhåbentlig svar på torsdag eftermiddag og aften, når de mødes til uformel julemiddag på biblioteker i hele landet:

”Tanken omkring Expat Dinners er at give de mange Expats vi har her i landet muligheden for, at lære mere om Danmark samtidig med, at de mange danskere der deltager omvendt møder og stifter bekendtskab med nogle af de traditioner som Expatsne bringer med sig. Alt sammen bundet op omkring, hvad jeg vil kalde et stort globalt sammenskudsgilde,” siger Flemming Munch fra Statsbiblioteket, som sammen med organisationen Expat in Denmark koordinerer den store globale julefest på mere end 20 danske biblioteker.

Danskerne er svære at komme ind på livet af
Med Expat Dinners håber såvel Statsbiblioteket som Expat in Denmark, at man får de mange Expats til, at føle sig endnu mere hjemme i Danmark;

”V høre tit fra Expats at vi danskere ikke er så nemme at komme ind på livet af, som vi måske går rundt og bilder os selv ind. Omvendt så siger de også, at når først relationen er skabt, så er vi et meget venligt og åbent folkefærd, det er det vi nu forsøger at hjælpe endnu mere på vej. Det er nemlig både godt for de mange Expats, der har slået sig ned i vores land, men også godt for de mange danskere, som deltager og skaber nye relationer til mennesker fra hele verden.” siger Flemming Munch.

Pressen er velkommen til at deltage på et af nedenstående biblioteker, ligesom Statsbiblioteket kan også være behjælpelige med at skabe kontakt til Expats, der skal deltage i torsdagens Expat Dinners.

Læs mere på www.expatindenmark.com og på www.statsbiblioteket.dk

Fakta:
Expat Dinners er et af flere nye bibliotekstiltag rettet mod expats - eller newcomers - som de også kaldes. Formålet er at knytte bånd imellem danskere og newcomers samt sætte fokus på biblioteket som bro til lokalsamfundet og et uomgåeligt videns- og kultursted for nytilflyttede udenlandske arbejdere og deres familier. Expat Dinner bliver afholdt to gange om året på biblioteker over hele landet.

Biblioteker der afholder Expat Dinner den 6. december:

Odder Bibliotek - kl. 18.00

Hadsten Biblioteket - kl. 18.30

Nørrebro Bibliotek - kl. 18.00

Kolding Bibliotek - kl. 18.00

Sønderborg Bibliotek - kl. 17.30

Ikast-Brande Bibliotek - kl. 18.30

Randers bibliotek - kl. 19.00

Struer bibliotek - kl. 18.00

Tårnby Kommunebiblioteker - kl. 18.00

Esbjerg Kommunes Biblioteker - kl. 18.00

Vejle Bibliotekerne - kl. 18.00

Morsø Folkebibliotek - kl. 18.00

Furesø Bibliotekerne, Farum Bibliotek - kl. 18.00

Gentofte Hovedbibliotek - kl. 17.00

Roskilde Bibliotek - kl. 18.30

Silkeborg Bibliotek - kl. 18.00

Horsens Bibliotek - kl. 18.00

Frederikshavn Kommunes Biblioteker - kl. 18.00

Viborg Bibliotekerne - kl. 18.30

Faaborg Midtfyn Bibliotekerene - kl. 18.00

Avedøre Bibliotek - kl. 17.00

Kontaktinformation:
Flemming Munch; Områdedirektør Statsbiblioteket. – 40 30 03 22

Vibeke Nielsen, bibliotekar og koordinator I forbindelse med Expat Dinner, Statsbiblioteket Tlf. 44 73 46 32 - Mobil 25 52 05 61