Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Husk at tilmelde dig studieturen til Istanbul
For biblioteker
Navigation
 

Husk at tilmelde dig studieturen til Istanbul

Udgivet 4. september 2013

Af Vibeke Nielsen

Istanbul er rejsemålet for BiblioteksCenter for Integrations studietur i starten af november. Formålet med studieturen er at give deltagerne nogle anderledes faglige og kulturelle input til betjening af etniske minoriteter på bibliotekerne, integration, kulturformidling og udvikling. Samtidig giver studieturen rig lejlighed til at netværke og finde inspiration i denne spændende by.

Om Istanbul

Istanbul har 12.573.836 (2012) indbyggere, og er Tyrkiets største by. Byen ligger på begge sider af Bosporusstrædet og dermed i både Europa og Asien. Istanbul er den eneste by i verden, som er beliggende på to kontinenter og samtidig har byen været hovedstad i både det romerske, byzantinske og det osmanniske rige. Den ældste del af byen, på tyrkisk kaldet Stamboul, ligger på den europæiske side, og den anatolske side blev først bebygget i starten af 1900-tallet. Størstedelen af byens indbyggere (mere end otte millioner) bor på den europæiske side af Bosporusstrædet.

Program

Studieturen finder sted den 3. – 6. november 2013. Programmet er ikke endeligt på plads endnu men vil bl.a. omfatte besøg på biblioteker, hos interessante litteratur- og kulturorganisationer samt Istanbul International Bookfair.

Istanbul International Bookfair
Istanbul Bogmessen er en prestigefyldt bogmesse, der afholdes for 32. gang i år. Formålet er at bringe udgivere, læsere, forfattere, redaktører, forskere, digtere, oversættere og akademikere sammen til en event, der fejrer magten og virkningen af det skrevne ord. Folk fra over 30 nationer vil deltage i bogmessen, der vil være 620 forlag og NGO’er repræsenteret, og der vil blive afholdt 200 event, hvor vi skal deltage i nogle af dem.
http://www.istanbulbookfair.com/

Istanbuls biblioteker
Der bliver i samarbejde med Turkish Librarians' Association udvalgt nogle biblioteker, som vi skal besøge. Vi skal også høre om foreningens arbejde.

Istanbuls seværdigheder

Vi kan selvfølgelig ikke tage til Istanbul uden at se nogle af seværdighederne, så vi skal besøge Hagia Sofia, den Blå Moské, og det bliver muligt på egen hånd at udforske Grand Bazaar. Der bliver også tid til en aftensejltur på Bosporus Strædet, der skiller Europa og Lilleasien fra hinanden i Istanbul.

Se det foreløbige program

Prisen for studieturen

Prisen for studieturen inklusiv transport tur/retur København-Istanbul, hotelophold med 3 overnatninger i eneværelse i centrum af Istanbul, 2 x middag, 2 x frokost, transport i Istanbul samt fuldt program inkl. entréer er kr. 6.200,- (eksklusiv transport til Kastrup lufthavn).

Der er afgang fra København søndag den 3. november og hjemkomst onsdag den 6. november. De præcise afgangs- og ankomsttider oplyses senere.

Tilmelding

Fristen for tilmelding til studierejsen er den 20. september. Tilmeldingen er bindende og sker via SBCIs hjemmeside. Ved spørgsmål vedrørende studieturen eller ændring af rejsedatoer, skriv eller ring til Vibeke Nielsen vin@statsbiblioteket.dk / 44 73 46 32 eller Aynur Kekec ake@statsbiblioteket.dk / 8946 2075.

Gå til tilmelding