Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Husk at tilmelde dig temakonferencen i oktober!
For biblioteker
Navigation
 

Husk at tilmelde dig temakonferencen i oktober!


Af Vibeke Nielsen, BiblioteksCenter for Integration

BiblioteksCenter for Integration afholder konference den 22. og 23. oktober med temaet: Nye brugere, nye muligheder - Biblioteksbetjening af sproglige minoriteter.

Programmet til konferencen den 22. oktober er tilrettelagt, så deltagerne både bliver udfordret på den traditionelle integrationsopfattelse og får inspiration med hjem. Det er bl.a. muligt at høre oplæg af Hassan Preisler og Jens Frimann Hansen.

Brun mands byrde
Hassan Preisler meget roste og prisvindende bog fra 2013 danner baggrund for hans oplæg. Det handler bl.a. om ham selv som spiller i integrationsindustrien, hvor spændet mellem to identiteter nogle gange bevirker, at man ikke føler sig hjemme nogen steder. Hassan vil motivere til ændring af integrationsindustrien ved at tage udgangspunkt i hans eget liv, så oplægget vil medføre refleksion og inspiration til inklusionsarbejdet på bibliotekerne.

Kulturel mangfoldighed er en ressource
Jens Frimann Hansen fra Helsingør Teater vil fortælle om kulturel mangfoldighed som en ressource i kunsten, og hvordan teateret samarbejder bredt med andre kulturinstitutioner. Helsingør Teater har bl.a. deltaget i projektet Hjemstavn sammen med Helsingør Kommune, Fredensborg Kommune, Helsingborg Kommune, Kokkedal på vej og Statens Kunstråd. Helsingør Teater har også arbejdet sammen med Dunkers Kulturhus i Helsingborg om Passage, der er en international gadeteaterfestival. Jens vil fortælle om samarbejdsrelationer og de spændende resultater, der kan skabes ved samarbejde på tværs af institutioner.

Biblioteksture
Torsdag den 23. oktober bliver der rig mulighed for at få inspiration til udviklingen på dit bibliotek. Der er foruden Malmø bl.a. også mulighed for at besøge det nye bibliotek på Rentemestervej og Det Kongelige Bibliotek.

Tilmelding
Det er både muligt at tilmelde sig den samlede konferencepakke eller de enkelte arrangementer. Der er deadline for tilmelding 18. september.

Læs mere om konferencens program og biblioteksturen. Tilmeld dig på vores konferencesite, som løbende opdateres.

På gensyn i oktober til et par spændende og inspirerende dage.