Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / P6 Beat Klubben
For biblioteker
Navigation
 

P6 Beat Klubben

Udgivet 21. februar 2013

Af Niels Mark, ansv. redaktør Bibzoom

P6 BEAT Rock-klubber udbydes til efteråret. Bibzoom allierer sig med DR, GAFFA og Tårnby Bibliotekerne og udbyder rockklubber baseret på P6 Beat til efteråret.

Det har længe været en succes på Tårnby Bibliotekerne. Siden 2008 har musikbibliotekarerne Per Reinholdt Nielsen og Jacob Tolstrup Christensen afholdt næsten 30 rockcafeer på Tårnby Bibliotek til glæde for lånerne. Rockcafeer er lytteklubber, hvor brugerne samles i interessefællesskab om at lytte til rock i bred forstand. Også på det klassiske musikområde har lytteklubber været en succes. Vi nærmer os efterhånden slutningen af fjerde sæson af lytteklubben DR Klub Klassisk (tidl. kaldet P2 Klubben), som er et samarbejde mellem Bibzoom, DR P2 Klassisk og Rudersdal Bibliotekerne. I dag udbyder næsten 30 biblioteker over hele landet, DR Klub Klassisk - seancer for deres lånere.

De positive erfaringer med lytteklubber skabte grundlaget for at indgå alliance med to af landets vigtigste kvalitetsformidlere af rock og rytmisk musik i bred forstand - P6 Beat og GAFFA.

Hvad er P6 Beat Klubben?
P6 Beat Klubben er lytteklubber, som foregår på bibliotekerne. Med baggrund i fastlagte månedlige temaer udbydes lytteklubber på en række af landets biblioteker. Temaerne behandles ligeledes på sendefladen i indeværende måned på radiokanalen P6 Beat, på Bibzoom samt via musikmagasinet GAFFA og GAFFA.dk.

Hver måned i vinterhalvåret udbydes nyt tema i lytteklubberne, dvs. september – marts (undtagen december). De månedlige temaer kan tage udgangspunkt i aktuelle udgivelser. Det kan også være præsentationer af album-milepæle samt musikgenrer. Klub-temaer kan genremæssigt spænde bredt fra traditionel rock til hip hop, elektronisk musik, metal osv.

P6 Beat Klub på dit bibliotek?
Første tema i P6 Beat Klubben udbydes i september måned og indtil videre har 10 biblioteker meddelt, at de vil starte en P6 Beat Klub allerede fra september måned. Vi håber, at dit bibliotek også vil etablere en klub til glæde for de musikinteresserede brugere. Hvis I vil starte en P6 Beat Klub hos jer eller høre nærmere om konceptet, så skriv til undertegnede.

Niels Mark, ansv. redaktør Bibzoom