Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / I Norden står vi sammen
For biblioteker
Navigation
 

I Norden står vi sammen

Udgivet 21. september 2011

Nordic Framsidan

 

 

Foto: Framsidan

 

 

 

 

af Susanne Bodil Hodges

I august 2011 mødtes en god blanding af bl.a. bibliotekarer, kulturmedarbejdere og forskere midt i Købehavn til The Nordic Library Conference 2011. Værten var Statsbiblioteket, BiblioteksCenter for Integration og gæsterne var inviteret fra hele Norden. Baggrunden for konferencen var at fremme samarbejdet mellem de nordiske lande.

Cultural Diversity, Community and Services : På tværs af Norden

Deltagerne var samlet for at diskutere fremtidens udfordringer i forbindelse med offentlige services. Der var fokus på integration og der var fokus på biblioteker. Et andet stort interesseområde for konferencen var et nordisk samarbejde omkring en bred vifte af biblioteksservices målrettet borgere med en anden etnisk baggrund. Der er et stort potentiale i et samarbejde omkring en fælles nordisk indkøbsstrategi. Et samarbejde der f.eks. kan have stor betydning for BibZoom.dk. gennem besparelser på materialeindkøb og en sammenlægning af indkøbserfaringer.

 

Viden og erfaringsudveksling – på nordisk manerNordic Frokost

De 75 konferencedeltagere fra Danmark, Sverige, Norge og Island deltog også i et program, der i høj grad havde fokus på konkrete tiltag i forbindelse med bibliotekerne og deres services for borgere med en anden etnisk baggrund end dansk. Den første dag bød på otte paper presentations, hvor de nordiske deltagere delte ud af deres egen erfaringer fra forskellige projekter bl.a. et om forbedring af tosprogede børns sprog før skolestart gennem   bibliotekssamarbejde med børnehaver.          

                                                                                                                                        
Områdedirektør på Statsbiblioteket Flemming Munch fortæller: ” Nordic Best Practice handler i bund og grund om, hvordan kan vi inspirere hinanden og forbedre vores services gennem samarbejde med vores nordiske kollegaer og biblioteker.

 

Planer for fremtiden

I oktober 2011 mødes styregruppen for The Nordic Best Practice på BiblioteksCenter for Integration for at evaluere konferencen og diskuterer fremtidige planer. Tanken bag The Nordic Library Conference er at værtskabet for konferencen skal gå på skift mellem de tre nationalbiblioteker.

Nordic Konfefrence

Ud fra deltagernes tilbagemeldinger og fra de allerede påbegyndte tiltag omkring nordiske samarbejder, såsom Lektie Online på Island, ser fremtidsudsigten for konferencen positiv ud.

 

The Nordic Library Conference 2011 er et initiativ fra netværket Nordic Best Practice, der består af Statsbiblioteket, Sveriges Kungliga biblioteket og Norges Nasjonalbiblioteket.