Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Indkøbsrejse – persisk og afghansk (dari & pashto)
For biblioteker
Navigation
 

Indkøbsrejse – persisk og afghansk (dari & pashto)

28. april 2008
Indkøbsrejse – persisk og afghansk (dari & pashto)

Foto: Massoud i færd med at gennemse flere spændende bøger.

Af Eva Fahnøe Buch

Massoud Kadkhodaee og Eva Fahnøe Buch er netop hjemvendt fra Stockholm, hvor de har foretaget årets indkøb af persiske og afhganske materialer.

Dari

Vores kontaktperson havde hjemtaget et stort udvalg af titler af både bøger, musik og film til voksne og børn, så der var meget vælge imellem - kunsten bliver så at skaffe et tilstrækkeligt antal eksemplarer. Han tager i maj måned til bogmesse i Teheran, så derfor var det hensigtsmæssigt, at han kunne få vores indkøbsseddel med i tasken.

Massoud havde inden vi rejste til Sverige lavet et stort forarbejde med at undersøge, hvad der var udkommet af nye spændende titler inden for alle materialekategorier, så vi havde for en del af materialernes vedkommende allerede en idé om, hvad vi gerne ville have. Dette forberedelsesarbejde er utroligt vigtigt, for det gør selve indkøbsprocessen meget rationel.

Til børn købte vi bl.a. Pippi Langstrømpe, Ronja Røverdatter og den nyeste Harry Potter, samt fine billedbøger til de små. Det var en særlig glæde, at det lykkedes at få det ønskede antal titler af børnemusik og børnefilm, hvor der ofte er problemer med udbuddet.

Pashto

Med hensyn til afghanske materialer er det lykkedes at skaffe et antal musik og filmtitler på pashto, hvor vi ikke tidligere har haft disse medier. Vi købte nogle bøger på dari i Stockholm, og da vores kontakt har tænkt sig at rejse til Afghanistan for at købe ind, håber at vi kan skaffe et godt udvalg af pashto-bøger og dari materialer, men som man næsten kan sige sig selv - situationen i Afghanistan taget i betragtning - så er usikkerheden stor med hensyn til, hvad der kan skaffes.

I øvrigt er de arabiske bøger kommet fra Cairo i denne uge, og vi går nu i gang med katalogiseringen. Hindi/panjabi/urdu materialerne er katalogiseret og på vej ud til fælleskøbet.