Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Indvandrerbiblioteket bliver til BiblioteksCenter for Integration
For biblioteker
Navigation
 

Indvandrerbiblioteket bliver til BiblioteksCenter for Integration

2. februar 2006
Af Lotte Petersen, BiblioteksCenter for Integration

På den netop afholdte konference ”Det globale i det lokale – Integration og biblioteker” afslørede Statsbibliotekets Direktør Svend Larsen Indvandrerbiblioteks nye navn: BiblioteksCenter for Integration.

BiblioteksCenter for Integration skal på nationalt niveau understøtte bibliotekssektorens muligheder for at bidrage til integration og udvikling af det aktive medborgerskab og vil som indgangsvinkel til aktiviteterne fokusere på ’best practise’, dialog, partnerskaber, innovation, internationalisering og arbejdsdeling.

Hvad bliver arbejdsopgaverne i BiblioteksCenter for Integration? Anskaffelse og udlån af fysiske materialer vil fortsat udgøre et væsentligt element i BiblioteksCenter for Integrations services, men der vil ske en forskydning af ressourcer fra klassiske biblioteksservices til videncenteropgaver.

Videncenteropgaverne kommer blandt andet til at bestå i:

  • Nationalt og internationalt indkøbssamarbejde.
  • Etablering & drift af netværk for professionelle.
  • National projektkoordinering, projektdeltagelse og projektledelse.
  • Koordinering af og rådgivning vedr. markedsføring.
  • Udvikling af uddannelses- og formidlingskoncepter.
  • Generel rådgivnings- og informationsservice.

De klassiske biblioteksservices vil fortsat omfatte: depotudlån, enkeltudlån, katalogisering, logistik og bogvalgsværktøjer som fx na&t, men der vil blive gennemført en række forbedrings- og udviklingstiltag også på dette område, herunder mulighed for udlån af depoter udelukkende med helt nye materialer.

Vi vil i løbet af den kommende tid vende tilbage med mere uddybende præsentationer af de forskellige områder og services.

I forbindelse med navneskiftet vil der ske en del ændringer på hjemmesiden, som fremover kan findes på domænet  www.statsbiblioteket.dk/sbci