Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Integrationsdøgnet – 25 pulserende timer
For biblioteker
Navigation
 

Integrationsdøgnet – 25 pulserende timer

11. september 2008

Af Flemming Munch

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech havde inviteret 100 repræsentanter for mange forskellige dele af Danmark til Integrationsdøgn den 26. – 27. august 2008, herunder også Statsbiblioteket der, primært via BiblioteksCenter for Integration, leverer en række klassiske- og videncenterbaserede biblioteksservices målrettet flygtninge og indvandrere, til de danske folkebiblioteker.

I virkeligheden var der tale om mere end et døgn for vi mødtes allerede tirsdag kl. 14.30, og Birthe Rønn takkede først for mange spændende timer onsdag kl. 17.00. Tiden fløj imidlertid af sted, og der var samtidigt sørget for både godt vejr og fremragende konferencefaciliteter på Hotel Kolding Fjord, hvor ikke mindst herlighedsværdien af omgivelserne ligger i den absolutte top.

Hvad skal vi med et Integrationsdøgn ?

Integrationsdøgnet har været afviklet et par gange tidligere, og under overskriften ’Fællesskab og mangfoldighed’ bød ministeren velkommen til et program der i løbet af de ca. 24 timer gav os inspiration, perspektiver og faktuelle aha oplevelser fra bl.a. skoler, politikere, integrations- og sprogcentre, journalister, biblioteker og politiet, hvor politidirektør Hanne Bech Hansen faktisk præsenterede for nogle af de analysedata, der et par dage senere ryddede forsiderne på landets aviser. Du kan se hele programmet her.

Under hele konferencen var der tid til at debattere de forskellige indlæg, og spørgelysten var stor – ikke mindst fra et fast panel bemandet med repræsenter for Rådet for etniske minoriteter og en række lokale integrationsråd.
Jens Gaardboe forsøgte ihærdigt at styre de mange entusiastiske talere og bidragsydere undervejs, men havde det lidt svært da tidsplanen alligevel ikke helt matchede det personlige engagement hos mange af deltagerne.

Efter aftensmaden var der arrangeret en ret utraditionel storyteller event, hvor Birgitte Arendt i bedste Sherezade stil brillerede med en meget personlig udlægning af historier fra 1001 nats eventyr.

Døgnet kunne være kommet for at blive

På bagsiden af Integrationsdøgnet er det min oplevelse, at der er tale om et spændende koncept, der med stor sandsynlighed garanterer ny inspiration og opdatering af personlige netværker for rigtigt mange af deltagerne. Det er samtidigt min vurdering, at fremadrettede resultater på område skal sikres ved et øget tværsektorielt samarbejde indenfor eksisterende men også helt nye konstellationer og med væsentlig inddragelse af repræsentanter fra de mange organisationer der repræsenterer de forskellige flygtninge-og indvandrergrupperinger i Danmark.
Statsbiblioteket vil i hvert fald bruge inspirationen fra Integrationsdøgnet i planlægningen af det fremadrettede arbejde.