Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Invitation – vil du være med til at udvikle Digital Artikelservice?
For biblioteker
Navigation
 

Invitation – vil du være med til at udvikle Digital Artikelservice?

Udgivet 2. juli 2014

Af Flemming Munch, områdedirektør, Statsbiblioteket

Digital Artikelservice er en helt ny service, der bl.a. erstatter de tidligere projektlignende forsøg med E-Kopi 1 (videnskabelige artikler) og E-Kopi 2 (alle danske trykte artikler). Visionen er at give alle danske biblioteksbrugere adgang til digitale kopier af artikler fra trykte tidsskrifter – direkte i egen mailboks.

Alle rettigheder er nu forhandlet på plads, og i januar 2015 etableres en sammenhængende service, der vil indeholde alle omfattede trykte artikler. Services er bl.a. båret af visionen om ”brugerdreven digitalisering”, medens opgaven med at sikre øget synlighed sikres via øget katalogisering, etablering af et fokuseret formidlingsbaseret univers, hvor man kan lade sig inspirere og hoppe videre til bestilling og forskellige markedsføringsinitiativer. Første bestilling af en artikel vil indebære lidt længere leveringstid, men fra bestilling nummer to vil levering ske umiddelbart og direkte i borgerens egen mailboks.

For at sikre involvering i udvikling og et levende og attraktivt formidlingsorienteret univers, der inspirerer til udnyttelse, inviteres der hermed til deltagelse i det redaktionelle og formidlingsmæssige arbejde, hvor der planlægges en honorering af indsatsen efter ”Bibzoom-modellen”.

Hvis du og dit bibliotek har lyst til at deltage, er det nu, du skal melde dig. Send en mail til forbiblioteker@statsbiblioteket.dk inden den 12. august 2014, så vender vi tilbage i sagen.