Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Invitation til fagligt fyraftensmøde og reception
For biblioteker
Navigation
 

Invitation til fagligt fyraftensmøde og reception

Det Kgl. Bibliotek inviterer folkebiblioteker og samarbejdspartnere til en præsentation af Verdensbiblioteket, der med støtte fra Nordisk Ministerråd i juni 2018, lancerer e-bøger og lydbøger på en række sprog og en fællesnordisk platform.

Kom og hør mere om Verdensbiblioteket og om mulighederne for at formidle digitale bøger, musik og film til en flersproget brugergruppe, og om børnelitteraturens rolle og vigtighed i et flersproget perspektiv.

Om Verdensbiblioteket
Verdensbiblioteket.dk er en platform drevet af Det Kgl. Bibliotek med adgang til streaming af musik, film, e-bøger og lydbøger på blandt andet arabisk, persisk, somali, tigrinja, hindi og bosnisk/serbisk/kroatisk. Tjenesten er en del af Det Kgl. Biblioteks overbygningsfunktion for folkebibliotekerne.

Program

14.00 Velkomst
14.30 Præsentation af Verdensbiblioteket v. webredaktør Mette Plambech Haugsted
14.50 Præsentation af det nationale projekt ”Det digitale i det lokale” v.
specialkonsulent Nicola Ravden. Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen
15.00 Kultur- og vidensformidling i det digitale og fysiske rum v. Hanna El Gourfti, bibliotekar på Det Kgl. Bibliotek (arabisk indkøb og formidling)
15.15 Børnelitteratur for verdensborgere – hvorfor det er vigtigt for børn at møde fortællinger fra hele verdenen v. Nina Christensen, leder af Center for Børns Litteratur og Medier
16.00 Reception og taler (Annette Lind, MF) m.fl. (opdateres)

Hvem henvender fyraftensmødet sig til?
Folkebiblioteker, organisationer og privatpersoner med interesse for formidling af litteratur, musik og film til en flersproget målgruppe.

Tid og sted
13. juni 2018 på Det Kgl. Bibliotek/Den Sorte Diamant (Kulturarvssalen)