Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Invitation til konferencen Boligsocialt og kulturelt samarbejde – inspiration og netværk
For biblioteker
Navigation
 

Invitation til konferencen Boligsocialt og kulturelt samarbejde – inspiration og netværk

Kulturstyrelsen BL – Danmarks Almene Boliger

I 2014 afholdt partnerskabet mellem Kulturstyrelsen og BL to spændende temadage om vigtige lokale samarbejde mellem de boligsociale helhedsplaner og boligorganisationerne på den ene side og de lokale biblioteker på den anden side. Kulturstyrelsen og BL/Boligsocialnet afholder igen i år en stor temadag for alle helhedsplaner og biblioteker i landet i regi at Netværk for Boligsocialt og Kulturelt Samarbejde.

I år vil der være fokus på værdier og resurser hos bibliotekerne og de boligsociale helhedsplaner. På lange stræk er der fælles målsætninger hos parterne og et fælles fokus på at arbejde med både de mere udsatte beboere og med de ressourcer, der er i de udsatte områder. Arbejdet går ud på at øge kompetencerne både hos de enkelte beboere og i lokalområdet som helhed.
Der vil derfor være oplæg omkring både arbejdsmetoderne – opbygning af kompetencer og kapacitet i lokalområderne - men også oplæg omkring rammerne som man agerer indenfor i boligforeningerne, og om de nye krav og pejlemærker for bibliotekernes arbejde.

Aktivt medborgerskab – de konkrete projekter
BL og Kulturstyrelsen satte i starten af 2015 gang i 10 lokale partnerskabsprojekter mellem bibliotekerne og helhedsplanerne.
Om eftermiddagen vil vi høre om nogle af de spændende resultater, som foreligger allerede nu, og der vil være oplæg om både familieklubber, fædreklubber samt nyhedslæseklubber for kvinder. Det har været vanskeligt at oprette fædreklubber i de boligsociale helhedsplaner, men det har vist sig muligt at etablere initiativer for og med fædre i udsatte områder i regi af ’Aktivt medborgerskab’.

Hvornår: Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 10 til 16. Registrering og morgenforfriskning fra kl. 9.30.

Hvor: Nordatlantisk Hus, Nordatlantisk Promenade 1, 5000 Odense C – 7-10 minutters gang fra banegården i Odense. Der er desuden gratis parkering på byens Ø. Tilladelser hentes i restauranten i Nordatlantisk Hus.

Tilmelding:
Deltagelse i arrangementet er gratis.

Læs mere om det boligsociale og kulturelle samarbejde >> (link udløbet)