Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Invitation til nordisk netværksmøde i Reykjavik
For biblioteker
Navigation
 

Invitation til nordisk netværksmøde i Reykjavik

Kom og få inspiration til arbejdet med sproglige minoriteter. Netværksmødet holdes onsdag den 23. maj i Reykjavik, hvor Jamie Johnston fra Oslo og Akershus University College vil holde oplæg med udgangspunkt i sin Ph.d. Der vil også være inspiration fra Expert Netværket i Sverige samt god mulighed for at networke med nordiske kollegaer i løbet af dagen.

Foreløbigt program:

09.45 - 10.00 Ankomst og morgenbrød
10.00 - 10.10 Velkomst v/ ?
10.10 - 11.15 Præsentationsrunde* v/ Vibeke Nielsen (DK)
11.15 - 12.00 Expertnetværk i Sverige v/ Cecilia Herdenstam (S)
12.00 - 12.45 Frokost/Lunsj
12.45 - 13.15 Rundvisning på National and University Library
13.15 - 14.15 Ph.d. oplæg v/ Jamie Johnson (N)
14.15 - 14.30 Kaffepause
14.30 - 15.00 Kommunikation i netværket v/ Vibeke Nielsen (DK)
15.00 - 15.15 Afrunding på netværksmødet
15.30 - Rundvisning på Reykjavik City Library
*Præsentationsrunden er også vidensdeling, så alle deltagere skal fortælle lidt om deres arbejde med sprogcaféer, læseklubber og lignende.

Der er mulighed for at deltage i en fælles middag onsdag den 23. maj efter netværksmødet, hvor man selv betaler for mad og drikke. Nærmere oplysninger om sted og tid kommer senere. Netværksmødet er planlagt, så det er muligt at deltage i konferencen ”Roots and Wings” den 24. og 25. maj. Temaet for konferencen er kultur. Der kommer snart en hjemmeside, men indtil videre kan man læse om konferencen på Facebook.

Baggrunden for netværket
Netværkets formål er at dele erfaringer og best practice på tværs af Norden om sprogcaféer, læseklubber, medborgerskabskurser og lignende inkluderingstiltag, hvor bibliotekerne tilbyder generel træning af sprog og kulturforståelse samt hjælp med konkrete sproglige, kulturelle og digitale dagligdags udfordringer, social kontakt og kontakt med myndigheder m.v.

Netværket mødes på lokale biblioteker 2 gange om året – forår og efterår på skift i de nordiske lande. Når det er muligt og relevant, afholdes netværksmøderne i forbindelse med konferencer, hvilket vil give målgruppemæssige, økonomiske og deltagermæssige synergier.

Det Kgl. Bibliotek er sekretariat for det nordiske netværk for professionelle, der arbejder med sprogcaféer, læseklubber og lignende på folkebiblioteker. Netværket er en del af det nordiske projekt ”Kulturlivets og frivillighedens rolle i integrering og inkludering” – også kaldet ”Inkluderende kulturliv i Norden”. Netværket udfylder en rolle i den del af projektet, der handler om udvikling af inkluderende lokalsamfund.

Læs mere om netværket og det første møde i Bergen >>

Sted:

National and University Library
Arngrímsgata 3, 107
Reykjavík, Island

Tid:

23. maj 2018

Deadline for tilmelding er tirsdag den 1. maj