Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Invitation til nordisk netværksmøde i Stockholm
For biblioteker
Navigation
 

Invitation til nordisk netværksmøde i Stockholm

Udgivet 12. september 2018

Kom med til Sverige og få inspiration til arbejdet med sproglige minoriteter. Netværksmødet holdes torsdag den 25. oktober i Fittja, Stockholm. på Mångkulturellt centrum.

Mikael Morberg og Tal Lewinsky faciliterer en workshop omkring arbejdet med frivillige, som de har stor erfaring med på Mångkulturellt centrum. Endvidere vil Sunniva Drake og Carola Snell fra Esbo i Finland vil fortælle om deres arbejde. I løbet af dagen bliver der rig mulighed for at networke med nordiske kollegaer og få inspiration med hjem.

Foreløbigt program

9.45-10.00 Ankomst og morgenbrød
10.00-10.10 Velkomst
10.10-11.15 Præsentationsrunde* v/ Vibeke Nielsen (DK)
11.15-12.15 Workshop v/ Mikael Morberg og Tal Lewinsky (S)
12.15-12.45 Frokost/Lunsj
12.45-13.15 Rundvisning på Mångkulturellt centrum
13.15-14.15 Workshop fortsat v/ Mikael Morberg og Tal Lewinsky (S)
14.15-14.30 Kaffepause
14.30-15.00 Inspiration fra Esbo v/ Sunniva Drake og Carola Snell (Fi)
15.00-15.15 Afrunding på netværksmødet

*Præsentationsrunden er også vidensdeling, så alle deltagere skal fortælle lidt om deres arbejde med sprogcaféer, læseklubber og lignende.

Der er mulighed for at deltage i en fælles middag onsdag den 24. oktober i Stockholm centrum, hvor man selv betaler for mad og drikke. Nærmere oplysninger om sted og tid kommer senere.

Baggrunden for netværket
Netværkets formål er at dele erfaringer og best practice på tværs af norden om sprogcaféer, læseklubber, medborgerskabskurser og lignende inkluderingstiltag, hvor bibliotekerne tilbyder generel træning af sprog og kulturforståelse samt hjælp med konkrete sproglige, kulturelle og digitale dagligdags udfordringer, social kontakt og kontakt med myndigheder m.v.

Netværket mødes på lokale biblioteker 2 gange om året – forår og efterår på skift i de nordiske lande. Når det er muligt og relevant afholdes netværksmøderne i forbindelse med konferencer, hvilket vil give målgruppemæssige, økonomiske og deltagermæssige synergier.

Det Kgl. Bibliotek er sekretariat for det nordisk netværk for professionelle, der arbejder med sprogcaféer, læseklubber og lignende på folkebiblioteker. Netværket er en del af det nordiske projekt ”Kulturlivets og frivillighedens rolle i integrering og inkludering” – også kaldet ”Inkluderende kulturliv i Norden”. Netværket udfylder en rolle i den del af projektet, der handler om udvikling af inkluderende lokalsamfund.

Læs mere om netværket og de første møder i Bergen og Reykjavik på hjemmesiden -

 

 

Sted:
Mångkulturellt centrum,
Värdhusvägen 7, Fittja gård,
Stockholm
(T-bana Fittja ca. 35 min fra Stockholm  centralstation)

Tid:
25. oktober 2018 kl. 9.45-15.15

Pris:
Deltagelse er gratis. Transport og evt. overnatning er egenbetaling.

Deadline for tilmelding er torsdag den 11. oktober.

For spørgsmål og yderligere information kontakt: Vibeke Nielsen