Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Invitation - workshop og foredrag på Statsbibliotekets BiblioteksCenter for Integration
For biblioteker
Navigation
 

Invitation - workshop og foredrag på Statsbibliotekets BiblioteksCenter for Integration

9. april 2008

På opfordring fra flere jyske og fynske biblioteker gentager Statsbibliotekets BiblioteksCenter for Integration succesen fra åbningen af de nye lokaler på Christianshavn den 7. november 2007.

Tid, sted og pris

  • Fredag den 30. maj 2008, kl. 10.45 – 15.00
  • Orlogsmuseet på Christianshavn, Overgaden oven Vandet 58A 3. sal, 1415 København K
  • Deltagelse er gratis (Begrænset deltagerantal – tilmelding påkrævet)

Dagens forløb

10.45-11.00
11.00-13.00
13.00-13.30
13.30-14.30
14.30-15.00

Velkomst
Workshopdeltagelse
Frokost
Kommunikation og mediekontakt v/ Benedicte Strøm 
Rundvisning på SBCI

Deltagerne vælger mellem to forskellige workshops, hvor der arbejdes intensivt med nogle konkrete områder – ’fremtidens materialer’ (workshop 1) og ’viden og web’ (workshop 2). Der vil være mulighed for at byde ind med erfaringer og meningsudveksling, og forhåbentligt vil alle deltagere gå hjem med nye ideer og inspiration til konkret udvikling i egen organisation.

Workshop 1 – Fremtidens materialer

BiblioteksCenter for Integration har i det seneste år fokuseret meget på nyudvikling af klassiske tilbud til folkebibliotekerne, og har blandt andet lanceret nye depot abonnementsordninger. I takt med at nye befolkningsgrupper kommer til Danmark, og andre mister kontakten til deres modersmål ændres efterspørgslen på materialer på bibliotekerne.

Skal vi på bibliotekerne fremover fokusere mere på oversatte materialer – altså materialer oversat fra f.eks. arabisk til dansk og engelsk? Skal der mere fokus på at oversætte den danske nationallitteratur til indvandrersprog? Bør vi sammensætte vores materialetilbud, så de bedre understøtter sprogstimulering og tosprogethed? Dette er nogle af de spørgsmål workshoppen vil dreje sig om.

Workshop 2 – Viden og web

Der er i dag meget fokus på bibliotekernes fremtid på nettet. Hvordan kan vi bedst muligt bruge de muligheder nettet giver os, til at kommunikere med flersprogede borgere? Hvordan sørger vi for at profilere bibliotekernes tilbud til indvandrere på vores websider, og hvad med begreberne ’mangfoldighedskommunikation’ og ’interkulturel kommunikation’? Kan BiblioteksCenter for Integrations hjemmeside understøtte bibliotekerne bedre i fremtiden og hvordan udvikler vi FINFO i 2008?

Kommunikation og mediekontakt v/ Benedicte Strøm

Biblioteksbetjening af etniske minoriteter er naturligvis mere end bare udlån af fremmedsprogede materialer. For at nå målgruppen, skal vi være dygtige til formidling – både på biblioteket, online og i vores lokalområde. Benedicte Strøm giver inspiration til hvordan biblioteker kan udvikle kommunikationsstrategier, medietræning og værktøjer til at profilere deres tilbud mere markant – både til flersprogede kunder på bibliotekerne og til andre interessenter og samarbejdspartnere. Benedicte Strøm, direktør og kommunikationsrådgiver i +Strøm og blandt andet kendt som nyhedsjournalist på DR og TV2.