Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Kan man brainstorme og videndele sig frem til en helt ny formidlingsplatform på to dage?
For biblioteker
Navigation
 

Kan man brainstorme og videndele sig frem til en helt ny formidlingsplatform på to dage?

Udgivet 16. maj 2011

Workshop2Workshop3

Af Susanne Bodil Hodges

Projekt Stick Out! Reach Out!

BiblioteksCenter for Integration (SBCI) har siden starten af 2011 været i fuld gang med projekt Stick Out! Reach Out! Et projekt der skal sætte fokus på SBCIs materialer og formidle dem på en ny og spændende måde til de mange flersprogede biblioteksbrugere i Danmark - såvel store som små. Dette skal ske gennem en formidlingsplatform, et nyt biblioteksmøbel, der kan tiltrække sig opmærksomhed i biblioteksrummet og hive fat i brugerne. Med andre ord: en stick out reach out platform. Projektet er et samarbejde mellem Esbjerg, Fredericia, Vollsmose biblioteker og SBCI samt koncept- og konsulenthuset Onesto Mong.

Workshop-tid

Projektpartnerne mødtes for nyligt i Odense til en intensiv to-dags workshop faciliteret af konsulenterne fra Onesto Mong. Til stede var også designer Troels Øder Hansen fra designfirmaet Dull Days. Formålet med workshoppen var at udarbejde enWorkshop beskrivelse, en form for kravspecifikation af den endnu ikke designede formidlingsplatform, som er omdrejningspunktet for hele projektet. Metoden, hvormed målet skulle nås: viden – og erfaringsudveksling mellem tre bibliotekarer, to konceptudviklere og deres praktikant, en designer, en kulturformidler og en specialkonsulent samt en håndfuld aktive biblioteksbrugere.

                                        

 

 

På foto ses projektgruppen: Poul Høst Pedersen, Lone Petersen, Claus Nielsen, Kambiz Kalantar Hormoozi, Susanne Bodil Hodges, Sebastian Dragelykke, Katrine Høj Obling, Pernille Schaltz.


Efterhånden som ideerne begyndte at flyde, væggene blev klisteret til med post-its, og farveblyanter blev slidt ned, tog udkastet til formidlingsplatformen mere og mere form. Sebastian Dragelykke fra Onesto Mong vurderer processen,” Koblingerne mellem design, konceptudvikling, know how fra biblioteksverden gik alt i alt fantastisk i spænd. Alle aspekter blev diskuteret og vendt - noget blev lidt langhåret, men langt det meste var konstruktivt.” Han fortæller videre, ”Optimalt skabes der et møbel, der også kan benyttes til at synliggøre andre materialer i fremtiden. I testperioden håber vi på, at det får succes, men det er klart, at det kræver en indkøringsperiode. Det tager tid at implementere nye ting.”


Næste trin

Testperioden starter i august og kører frem til december. I perioden tester projektbibliotekerne den nye formidlingsplatform ud fra en række ens parametre. Først skal platformen dog designes. Claus Nielsen, direktør i Onesto Mong, beskriver projektets næste fase,” Nu er opgaven at finde frem til kernen og se på, hvordan alle de gode idéer og tanker, der kom op på workshoppen, kan omdannes i et møbel. Et møbel, der udover at være et fysisk omdrejningspunkt for relevante materialer, også kan medvirke til en større interesse for ressourcer, der er henvendt til målgruppen. Møblet skal ikke bare være et blikfang i sig selv men også give målgruppen og andre en oplevelse.”

For Biblioteker følger udviklingen af projekt Stick Out! Reach Out! og bringer fotos af formidlingsplatformen, når prototypen står klar.