Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Kataloger på alle de store sprog
For biblioteker
Navigation
 

Kataloger på alle de store sprog

3. februar 2009

Af Nicola Ravden

BiblioteksCenter for Integration udgiver i dag kataloger over de nyeste materialer på alle de store sprog. Katalogerne har været efterspurgt længe, og vi håber på, at de vil indgå som et vigtigt formidlingsværktøj på folkebibliotekerne rundt omkring i landet og være med til at stimulere efterspørgslen på både depoter og enkeltlån.

Se katalogerne på: http://www.statsbiblioteket.dk/sbci/kataloger

Katalogerne er opdelt efter sprog og materialetype (skønlitteratur, faglitteratur, musik, film og børnebøger) og findes på følgende sprog:

  • Arabisk
  • Bosnisk/serbisk/kroatisk
  • Persisk
  • Tyrkisk
  • Urdu (urdu, hindi og panjabi)

De ovennævnte sprog dækker ca. 80 % af SBCIs samlede udlån.

Fokus på formidling til slutbrugere

Vi har i 2009 særlig fokus på formidling til slutbrugere, og vil i løbet af året lancere andre initiativer i forhold til oplysning og reklame for diverse materialetilbud. Der vil blandt andet være stor fokus på bibliotekstilbud på den flersprogede webportal FINFO, hvor man vil kunne downloade kataloger, skrive boganmeldelser, tilmelde sig nyhedsbreve og få tips til brug af bibliotek.dk på eget sprog.

Sig din mening

Vi vil meget gerne høre feedback vedrørende de ny kataloger – skriv til os på vores blog http://sbci.wordpress.com/ eller til sbciredaktionen@statsbiblioteket.dk

For mere information kontakt venligst Nicola Ravden på 4473 4633 eller nr@statsbiblioteket.dk