Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Klar til 2010
For biblioteker
Navigation
 

Klar til 2010

Udgivet 7. oktober 2009

klar til 2010

af Jens Hjørne

netmusik.dk – vær klar til 2010!
Et forrygende år for netmusik.dk nærmer sig sin afslutning. Planlægning og forhandling af næste års model for netmusik.dk har været i gang længe. Det hele handler om at få en ny og videreudviklet model på banen, så netmusik.dk i 2010 kan forsætte de gode takter fra 2009.

Volumen - også i 2010
Allerede nu kan det godt afsløres, at der også i 2010 vil være fokus på volumen. Der har været god afsætning i den budgetterede mængde downloads for 2009, og det er vigtigt at sikre en aftale, som leverer et tilstrækkeligt antal downloads som fundament for yderligere vækst i 2010. Vækst er nøgleordet ikke blot når vi taler om antallet af downloads men også når det drejer sig om antallet af brugere.

Mere end downloadportal
En væsentlig målsætning for det kommende år er at udvikle portalen netmusik.dk i en mere formidlende retning. Portalen netmusik.dk skal beriges med indhold, som støtter musikken. Artikler, anmeldelser og andet formidlende stof skal have plads og fokus. Det forberedende arbejde bla. med fusion med netmusik.dk har stået på længe og forventes implementeret medio 2010.

Mulighedernes marked
2009 har budt på en overvældende interesse fra potentielle samarbejdspartnere. En mængde formidlingsportaler har vist stor interesse for produktet netmusik.dk, både som samarbejdspartner og i form af indholdsleverandør. 2010 tegner til også at stå i partnerskabernes tegn. Som konkrete eksempler på samarbejdspartnere kan nævnes: PallesGavebod.dk (tidligere med arbejdstitlen PisseGratis.dk), DSB (projekt med netmusik.dk i S-togene) og Mediejukebox.

Hvad koster det så i 2010?
Den endelige prissætning er ikke afsluttet så de nøjagtige abonnementspriser er ikke en realitet. Vi kan dog fastslå, at der, som i 2009, bliver tale om en flatrate-lignende model, hvor abonnementsprisen er proportional med de kommunale indbyggertal. Der vil med sikkerhed blive tale om en øget abonnementspris (30-40 %), men samtidigt bliver volumen (antallet af downloads før flatrate-aftalen sprænges) væsentligt øget (ca. 80 %). Der vil altså blive en prisstigning i abonnement men et prisfald i stykprisen.

Køreplan:
Forhandlingerne med leverandør og rettighedshavere er afsluttet, og nu arbejdes der med den endelige prissætning. Forventeligt offentliggøres de præcise abonnementsbetingelser og den nøjagtige listepris for landets biblioteker efter uge 43. Vi iværksætter snarest en mere detaljeret information om forbedringer og målsætninger for netmusik.dk 2010, hvorefter vi åbner op for tilmelding.

Vi ser frem til det kommende arbejde med at sikre netmusik.dk endnu et dynamisk og innovativt år.