Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Knut Hamsun på arabisk - på indkøbstur til Kairo efter nye materialer
For biblioteker
Navigation
 

Knut Hamsun på arabisk - på indkøbstur til Kairo efter nye materialer

Udgivet 25. februar 2010

Af Eva Fahnøe Buch

Vi har igen i år været til den store bogmesse i Kairo for at købe arabiske materialer til BiblioteksCenter for Integration og fælleskøbsordningen.

Der afholdes også bogmesser i Beirut, Damaskus og flere andre steder, men messen i Kairo er uden sammenligning den største af dem alle. 60% af udstillerne er fra arabisktalende lande, 40% fra diverse andre steder. I år var Rusland ”Guest of honour”, så der var en del russiske forlag repræsenteret. Ca. 70% af de udstillende forlag er fra Egypten, ca. 25% fra andre arabisktalende lande, og ca. 5% fra øvrige lande.

Det er selvfølgelig meget naturligt, at det er de egyptiske forlag, der er mest udbredte, men det betyder, at for at få bredde i udbuddet, gør vi ekstra ud af at finde forlagene fra de øvrige lande. For at blive lidt ved statistikken er der på messen omkring 30 deltagende lande og ca. 770 forlæggere. Messen besøges af ca. 2 millioner mennesker i løbet den uge, hvor der reelt er adgang.

Altid på udkig efter skandinaviske titler

Tidsplanen blev ekstra presset i år, da messen først åbnede for indkøbere efter fredagsbønnen, men det lykkedes at få købt det antal titler og eksemplarer, som vi havde besluttet hjemmefra.  Vi har igen i år bestræbt os på at få så bredt et udvalg som muligt inden skønlitteratur, faglitteratur og børnebøger, og så vidt det har været muligt, har vi købt ind efter bibliotekernes ønsker. Vi er altid på udkig efter skandinaviske forfattere oversat til arabisk, og i år har vi f.eks. købt Knut Hamsun: "Sult" på arabisk.

Vi havde ikke problemer med børnefilm, hvorimod det var vanskeligere at få tilstrækkeligt med nye voksenfilm med tilladelser. Den forhandler, hvor vi sidste år købte et stort udvalg af musik, havde i år ingenting, så vi havde den ”udfordring” med meget kort varsel at skulle finde en ny forhandler, men det lykkedes også.

Kataloger på vej

Så snart materialerne ankommer, går katalogiseringen i gang, og efterfølgende bliver posterne med indscannede forsider tilgængelige som kataloger.