Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Kom til nordisk netværksmøde i København
For biblioteker
Navigation
 

Kom til nordisk netværksmøde i København

Udgivet 1. marts 2019

Der er den 8. maj mulighed for at deltage i næste møde i det nordiske biblioteksnetværk. Netværksmødet holdes onsdag den 8. maj på Tingbjerg Bibliotek, og der bliver en rundvisning på det nye bibliotek. Det er gratis at deltage, og der er mulighed for at få inspiration til arbejdet med sproglige minoriteter fra kollegaer i hele Norden.

En foreløbig evaluering af netværket i november 2018 viste, at halvdelen af undersøgelsens respondenter havde fået inspiration til nye tiltag og services via netværket. Der vil i løbet af dagen være rig mulighed for at networke med nordiske kollegaer.

I forbindelse med mødet i nordisk biblioteksnetværk afholdes dagen efter konferencen Litteratur, kultur og formidling – digitalt/globalt, som også kan være relevant for dig.
Læs mere om konferencen her >>

Foreløbigt program:
9.45-10.00 Ankomst og morgenbrød
10.00-10.10 Velkomst
10.10-11.15 Præsentationsrunde* v/ Vibeke Nielsen (DK)
11.15-11.45 Critical friends – v/ Kemê Pellicer (FI)
11.45-12.30 Frokost/Lunsj
12.30-13.15 Rundvisning
13.15-14.00 Nasjonalbibliotekets opsamling af erfaringer med sprogcaféer v/ Nisrin Maktabi Barkouki (N)
14.00-14.15 Kaffepause
14.15-15.00 Nordisk projekt om digitale materialer til sproglige minoriteter v/ Marit Vestlie (N)
15.00-15.15 Afrunding på netværksmødet
*Præsentationsrunden er også vidensdeling, så alle deltagere skal fortælle lidt om deres arbejde med sprogcaféer, læseklubber og lignende. Der er mulighed for at deltage i en fælles middag onsdag den 8. maj i København, hvor man selv betaler for mad og drikke. Nærmere oplysninger om sted og tid kommer senere.

Baggrunden for netværket
Netværkets formål er at dele erfaringer og best practice på tværs af norden om sprogcaféer, læseklubber, medborgerskabskurser og lignende inkluderingstiltag, hvor bibliotekerne tilbyder generel træning af sprog og kulturforståelse samt hjælp med konkrete sproglige, kulturelle og digitale dagligdags udfordringer, social kontakt og kontakt med myndigheder m.v.

Netværket mødes på lokale biblioteker to gange om året – forår og efterår på skift i de nordiske lande. Når det er muligt og relevant, afholdes netværksmøderne i forbindelse med konferencer, hvilket vil give målgruppemæssige, økonomiske og deltagermæssige synergier.

Det Kgl. Bibliotek er sekretariat for det nordisk netværk for professionelle, der arbejder med sprogcaféer, læseklubber og lignende på folkebiblioteker. Netværket er en del af det nordiske projekt ”Kulturlivets og frivillighedens rolle i integrering og inkludering” – også kaldet ”Inkluderende kulturliv i Norden”. Netværket udfylder en rolle i den del af projektet, der handler om udvikling af inkluderende lokalsamfund.

Læs mere om netværket og de tidligere møder på hjemmesiden >>

Tilmelding til netværksmødet

Tid: 8. maj 2019 kl. 9.45-15.15
Sted: Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus, Skolesiden 4, 2700 Brønshøj
Tilmelding: Deadline for tilmelding er onsdag den 24. april.