Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Konference: Litteratur, kultur og formidling – digitalt/globalt
For biblioteker
Navigation
 

Konference: Litteratur, kultur og formidling – digitalt/globalt

Udgivet 1. marts 2019

Vi afholder konference om den globale litteratur (også den digitale) og inspirerer til det fremadrettede arbejde på bibliotekerne med formidling til den flersprogede målgruppe. Konferencen finder sted den 9. maj på Det Kgl. Bibliotek i København. Der er åbent for tilmelding.

Litteraturens betydning
Forfatter Sofie Jama holde et oplæg med udgangspunkt i sin meget roste debutroman ”Et andet menneske et andet liv”. Sofie Jama er født i Somalia i 1982 og kom til Danmark som flygtning i midten af 1990’erne.

Sofie Jama siger selv i et citat i Weekendavisen 11. januar 2019 ”Det lyder måske ganske banalt, men jeg tror virkelig på, at litteraturen kan være et sted, hvor man kan lære at leve med den historie og de traumer, man måtte have – og de rødder, man måtte mangle. Min fortælling er en nomadefortælling, den er foranderlig og papirløs, og på den måde passer den til romanen som en form, hvor flertydighed og manglende dokumentation ikke er en mangel, tværtimod".

Global, digital litteratur og det multikulturelle klasserum
Programmet vil blandt andet også byde på et oplæg af Octavio Kulesz fra Argentina om den digitale litteraturs fremtid i ikke-vestlige lande. Octavio Kulesz er UNESCO ekspert inden for kulturel diversitet, digital kreativitet og kunstig intelligens, og er en anerkendt kapacitet inden for området.

Nadia Mansour vil fortælle om ”Multikulturel litteratur i det multikulturelle klasserum”.
Læs mere i denne artikel >>

Konferencen vil give deltagerne inspiration til det fremadrettede arbejde på bibliotekerne med formidling til den flersprogede målgruppe. Der vil efter konferencen kl. 16-17 være mulighed for at komme på en guidet rundvisning på Det Kgl. Bibliotek.

Dagens program tager udgangspunkt i Verdensbiblioteket, hvor der i regi af et nordisk projekt 2016-2019 er anskaffet e-bøger og lydbøger på forskellige sprog. Desuden videndeler projekt ’Det digitale i det lokale’ erfaringerne med at udvikle formidlingskoncepter for digitale services via metoden design thinking.

Tilmelding til konferencen

Tid: Torsdag den 9. maj 2019
Sted: Det Kgl. Bibliotek, Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K Forplejning: Morgenmad, kaffe/te, frokost og kage
Pris: kr. 400,- + moms
Tilmeldingsfrist: 12. april

 

 

Foreløbigt program:
9.30-10.00Ankomst med morgenbrød og kaffe/te
10.00-10.10 Velkomst og dagens program
10.10-10.55 Keynote speaker – Nadia Mansour - Multikulturel litteratur i det multikulturelle klasserum
10.55 -11.35 Om det nordiske projekt inkl. præsentation af tjenesten og erfaringer
11.35-12.30
Keynote speaker Octavio Kulesz
12.30-13.15 Frokost
13.15-13.35 Udviklingen i det arabiske marked for lydbøger v/Husam Kranda, Kitab Sawti
13.35-14.15 Erfaringer fra projekt Det digitale i det lokale
14.15-14.30 Pause med kage og kaffe/te
14.30- 15.30 Keynote speaker - Sofie Jama
15.30-15.45 Opsamling og afrunding
Rundvisning på Det Kgl. Bibliotek starter kl. 16.

Mere information

Der vil i de kommende uger komme mere information om oplægsholdere og programmet.

Følgende projekter og netværk har bidraget til finansieringen af konferencen: Projekt ”Det digitale i det lokale”, der er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje. Nordisk projekt, der i perioden 2016-2019 har arbejdet på at skaffe digitale materialer til sproglige minoriteter tilgængeliggjort via Verdenbiblioteket.dk og finansieret af Nordisk Ministerråd. Nordisk biblioteksnetværk, der er en del af det nordiske projekt ”Inkluderende kulturliv i Norden”, der er finansieret af Nordisk Ministerråd.

Har du spørgsmål til konferencen eller projekterne, så kontakt projektleder Vibeke Nielsen.