Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Kreativt indspark – fra Ringkøbing til Reykjavik
For biblioteker
Navigation
 

Kreativt indspark – fra Ringkøbing til Reykjavik

Udgivet 9. februar 2011

saet_biblioteket_iscene_01.jpg

Af Gry Dinesen og Aynur Kekec

”Sæt biblioteket i scene” var titlen på temadagene om indretning og kommunikation som Statsbiblioteket afholdt i Århus og Vanløse den 27. og 31. januar 2011.

Til begge arrangementer var biblioteksansatte og andre interesserede mødt talstærkt op til en dag i kreativitetens tegn. Interessen har været stor, og der blev plads til godt og vel 130 deltagere inklusiv en kollega fra Reykjavik City Library.

Flemming Munch, områdedirektør for OC-området, lagde ud og fortalte om de seneste nyheder fra Statsbiblioteket. Flemming påpegede, at arbejdet med det fysiske rum er afgørende for bibliotekets rolle og viste, hvordan en ommøblering af Statsbibliotekets publikumsarealer har øget besøgstallet markant.

Se Flemming Munchs præsentation i pdf

Kender du bibliotekaren?
Niels Erik Folmann er blandt andet kendt fra tv-programmet ’Kender du typen’, hvor kendte danskere får analyseret deres personlighed ud fra, hvordan de bor og lever, men i dag var biblioteket under luppen.

  • Brug jer selv i forbindelse med markedsføring!
  • 36 millioner besøgende er godt – men det er slet ikke godt nok!
  • Bibliotek.dk er samlingssted for alt det kedelige!

Det var blot nogle af de skarpe og kærligt provokerende pointer, som Niels Erik Folmann serverede.

Se Niels Erik Folmanns præsentation i pdf

Det moderne forsamlingshus
Kirsten Husted og Lone Knakkergaard fra Vejle Bibliotekerne bragte med historien om ’Byens hus’ i Jelling nogle helt konkrete erfaringer med ind i dagens program. Trods en reduktion af samlingerne med knap 1/5 har Jelling Bibliotek oplevet en udlånsstigning på 24 % siden åbningen af ’Byens hus’ takket være kreativ indretning, zoneinddeling og fleksible løsninger.

Se præsentationen af Byens Hus i pdf

saet_biblioteket_iscene_02.jpg

Scenografisk indretning
Bibliotekerne huser mange forskellige aktiviteter – i det ene øjeblik er der speeddating, det næste børnebogsoplæsning – lidt som når scenen skifter i et teaterstykke, eller studiet bygges om for at danne ramme om næste program. Anne Mette Bo Drivsholm og Marianne Nilsson, der sammen driver firmaet MAAM, fortalte om deres erfaringer i arbejdet med scenografi og oplevelsesdesign.

Rumlige oplevelser i 1:25
Eftermiddagens workshop bestod i at fremstille en scenografisk model over et bestemt tema. En simpel papkasse blev i hænderne på de forskellige grupper forvandlet til farverige rum, med en klar ide og et stærkt udtryk.
Tjek MAAMs hjemmeside

Læs mere: Fuldt referat fra dagen i pdf

saet_biblioteket_iscene_03