Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Kulturelle møder hos Del din stemme
For biblioteker
Navigation
 

Kulturelle møder hos Del din stemme

Udgivet 5. december 2012


Af Susanne Bodil Hodges

En sen eftermiddag i slutningen af november mødte en flok fuldstændigt fremmede mennesker hinanden hos Statsbiblioteket, BiblioteksCenter for integration. Fælles for alle deltagerne var deres interesse for kultur, musik, film og litteratur. En interesse der havde ført dem sammen til det første infomøde i projekt Del din stemme.

Aktiv borgerinddragelse – hvem vil være med?
Det kan nogle gange være svært at få det aktive element kickstartet i forbindelse med aktiv borgerinddragelse. Derfor var projektteamet bag Del din stemme også meget spændte på hvor mange, der rent faktisk ville dukke op til infomødet. Det blev til syv ud af ti tilmeldte. En fin start på projektets første møde med de frivillige kandidater.

Formidlingen er digital, kontakten skal være personlig
I forbindelse med at sprede budskabet om Del din stemme har projektteamet været vidt omkring med et utal af breve og mails. Men der er ingen tvivl om, at det er når man mødes ansigt til ansigt, at der skabes en særlig kontakt. Det er utroligt så hurtigt en gruppe mennesker, der aldrig har mødt hinanden før, kan skabe forbindelser på tværs af kulturelle og sproglige forskelle. Del din stemme handler om at få alle med, og derfor tilbyder projektet også mulighed for at anmelde på forskellige sprog. Og de fremmødte til infomødet repræsenterede også en national bredde fra Tyrkiet til Iran, Italien og Afghanistan og tilbage til Danmark igen. Det bliver spændende at se hvor mange, der har fået lyst til at dele deres stemme, og hvilke sprog de vælger.

Projektet løber af stablen til og med april 2013 og har modtaget støtte af Kulturstyrelsen, Center for Bibliotek, Medier og Digitaliserings udviklingspulje.