Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Kunderne kan selv og vil selv – mere åbent og kun høflig selvbetjening
For biblioteker
Navigation
 

Kunderne kan selv og vil selv – mere åbent og kun høflig selvbetjening

Udgivet 14. februar 2012

Af Hugo Skou

Statsbiblioteket udvidede åbningstiden med en ekstra time med effekt fra tirsdag den 13. december. Fra denne dato åbnes dørene kl. 08.00. En time tidligere en hidtil. Det er sket som følge af et udtalt ønske fra vore kunder.

Gennem kundeundersøgelser og kundeinterview er vi gentagne gange blevet opfordret: ”Kan I ikke bare åbne, så vi kan bruge læsepladserne – de står jo alligevel tomme”. Forslaget er blevet overvejet og drøftet indgående, og konsekvenserne blev vurderet. Den væsentligste overvejelse handlede om, hvorvidt kunderne har forståelse for, at der ikke er personlig service i tidsrummet 08.00-09.00.

Nu, efter to måneders drift, kan vi med glæde konstatere, at kunderne er meget tilfredse. Statsbiblioteket har ikke oplevet problemer med ordningen. Tvært imod har vi fra kunderne fået megen ros og selvfølgelig et udtalt ønsker om ”endnu mere åbent på samme vilkår”.

Den bedste dokumentation for, at ordningen fungerer, er at den bliver brugt. Allerede i den første uge med tidligt åbent mødte mere end 100 morgenfriske kunder op, inden det første kvarter af åbningstiden var gået.

Antallet er, efter overstået eksamenssæsson her i januar, dalet en smule, men er nu igen stigende.

Ordningen og dens succes vil nu blive fulgt nøje og danne baggrund for forslag om yderligere udvidelser af åbningstiden uden personlig betjening, som et ekstra tilbud til vore kunder. Alle vore bekymringer om, hvad kunderne kan, og hvad de forventer, er blevet gjort til skamme. De er bare glade og tilfredse med det nye tilbud.