Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Kvantespring for BibZoom.dk
For biblioteker
Navigation
 

Kvantespring for BibZoom.dk

Udgivet den 15. dec. 2011

Af Heidi Reidel Sørensen

Med lanceringen af Organizer 2 gøres download-processen langt smidigere og musikformidlingen stærkere.

BibZoom.dk er ved at snøre syvmilestøvlerne og gøre sig klar til lanceringen af Organizer 2 den 1. februar. Organizer 2 er det største udviklingsspring, BibZoom.dk til dato har foretaget, og det vil med ét slag forandre tjenesten og åbne for helt nye brugergrupper. Det er store ord, men der er masser at have dem i. Se bare her!

Fuldautomatisk download
Pak ind, pak ud og gentag processen en uge senere. I den fagre, nye streaming-verden er dette ganske enkelt ikke konkurrencedygtigt. BibZoom.dk introducerer derfor fuldautomatisk download i Organizer 2. Væk er alle mellemtrinene. Pakning, udpakning og placering sker automatisk, så brugeren nærmest bare skal trykke Play.

Den fuldautomatiske downloadproces bliver så smidig, at brugeroplevelsen vil være som streaming bortset fra, at brugeren ikke behøver at være online for at afspille musikken. Når man én gang har hentet musikken ned på sin computer, kan man frit udnytte den på den daglige pendlertur, i sommerhuset, på udenlandsrejsen, eller hvor man ellers ønsker at tage hen med computeren under armen.

Automatisk genlån
Et andet stort ønske, der med Organizer bliver opfyldt, er automatisk genlån af hele albums og playlister. Når brugeren forsøger at afspille et album, der kræver fornyet licens, bliver vedkommende blot bedt om at bekræfte genlån. Da det alene er licensen og ikke musikken, der skal hentes, tager det kun et lille øjeblik.

Automatisk genlån betyder også, at egne playlister i Organizer pludselig bliver meget mere attraktive. Når brugeren trykker Play på en playliste, vil Organizer 2 med det samme undersøge, om lånetiden er udløbet på nogle af numrene. Med et klik bekræftes genlån på alle udløbne licenser. Hvis brugeren ikke er online, springer Organizer 2 automatisk over de numre, der kræver genlån.

Bedre eksponering af indhold
Et stort ønske har været bedre eksponering af det redaktionelle indhold. Organizer 2’s design er mere strømlinet, og der er ryddet godt op i den støj, nogle brugere oplever ved de mange hitlister. BibZoom.dk sætter i stedet fokus på det egenproducerede indhold: lytteguides, podcasts, artikler, anmeldelser osv., som vil få en langt mere prominent placering, både i Organizer 2 og i tjenestens fremtid. BibZoom.dk skal og vil være mere end en jukebox, og det skal gerne være klart for alle brugere ved første øjekast.

Med funktionalitet og udvalg på plads går vi ind i en ny fase i udviklingen af BibZoom.dk, hvor vi i højere grad skal have fat i de lokale aktører og samarbejdspartnere. 2012 står også i udviklingens tegn, men retningen er ny, og Organizer 2 er et kvantespring i musikformidlingen på BibZoom.dk.

 

Se screenshots af Organizer 2 her. Bemærk at Organizer 2 stadig er under udvikling og billederne derfor ikke endegyldige.