Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Lancering af FINFO – hvad sker der nu?
For biblioteker
Navigation
 

Lancering af FINFO – hvad sker der nu?

29. marts 2007
Af Nicola Ravden & Kirsten Christensen, BiblioteksCenter for Integration

Lanceringen af den ny FINFO portal er lige på trapperne, og bortset fra nogle mindre justeringer er den klar til at gå i luften. Design og struktur er helt på plads, og i disse timer lægger Statsbibliotekets webudviklere en sidste hånd på det nye CMS system Plone.

Folkebibliotekernes rolle

Som nævnt før, er der på den nye FINFO portal meget mere fokus på den kommunale og lokale, samtidigt med at vi har forsøgt at gøre indholdsstrukturen mere logisk for slutbrugeren: Alle artikler og tekster med landsdækkende relevans vil man nu få mulighed for at lægge ud på det nationale niveau, ligesom det lokale niveau nu kun bør indeholde alle de information og tekster, som indeholder lokalstof.

På det ny FINFO er der således mulighed for at lave en meget spændende kommuneside, hvor man kan fokusere på ”vejvisning”, lokale events og arrangementer, adresser på relevante institutioner og foreninger samt information om bibliotekets tilbud – materialer, lektiecafeer etc.

Det praktiske – hvad gør man nu?

I løbet af de kommende dage, vil de biblioteker der har deltaget i FINFOs Super Interessent Gruppe (Århus, København, Odense, Gladsaxe og Hvidovre) få adgang til det nye CMS system, og vil få mulighed for at lægge deres nye lokalstof på siden. Ved at åbne gradvist op for den nye FINFO side, som ikke vil blive åbnet for slutbrugere førend alle de danske folkebiblioteker har haft mulighed for at lægge deres lokalstof på, kan vi således ”beta-teste” systemet, og rette eventuelle fejl og mangler på det kommunale niveau. Vi vil i løbet af april måned lukke op for alle andre biblioteker, og i den forbindelse vil vi fremsende brugervejledninger til Plone, redaktionelle retningslinjer samt nye brugernavne og passwords. Der vil også blive afholdt kurser i brugen af Plone – enten virtuelt eller på Statsbiblioteket/BiblioteksCenter for Integration.

Rekvirer nyt brugernavn og password!

Vi udsender i løbet af de nærmeste dage passwords til alle de eksisterende FINFO redaktører, som IKKE er blevet kommunesammenlagt. I de tilfælde hvor kommuner er sammenlagt, eller i kommuner hvor man ikke tidligere har haft en FINFO redaktør, bedes man indsende følgende information, så vi kan tildele brugernavn og password:

  • Navn/e på FINFO redaktør
    Bibliotek
    Adresse
    Email adresse
    Telefonnummer

Disse oplysninger kan sendes til FINFOs webredaktør Kirsten Christensen – alternativt kan man kontakte Kirsten på 44 73 46 00.

Folkebibliotekerne vil stadigt have adgang til deres gamle tekster og artikler på den gamle portal efter lanceringen af den nye, så man har mulighed for gradvist at migrere data fra den ene webside til den anden (cut and paste). Vi anbefaler, at man begynder at overveje hvilke data man vil have med over på den nye side – meget kan have ændret sig i løbet af de sidste par måneder, og man kan nu begynde af forberede nye links, artikler, billeder og arrangementer.

Vi glæder os meget til forestående lancering, og til de næste faser i udviklingen af FINFO – nemlig tilførslen af nyt, spændende og relevant indhold fra alle de lokale og nationale samarbejdspartnere.