Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Lånesamarbejde: returnering af et fjernlån
For biblioteker
Navigation
 

Lånesamarbejde: returnering af et fjernlån

Af Dorthe Buur Pedersen, bibliotekar, Statsbiblioteket

I øjeblikket publicerer Statsbibliotekets nyhedsbrev ”For biblioteker” en serie små artikler om Statsbibliotekets arbejde med fjernlån. Artiklerne vil fokusere på det praktiske arbejde med fjernlån og give et indblik i, hvad der foregår bag kulisserne, når Statsbiblioteket skaffer fjernlån hjem.

Denne gang handler det om returnering af materiale:

Norge og British Library
Returnering af materialet afhænger af, hvor det er bestilt. Hvis materialet er blevet bestilt i Norge eller hos British Library, bliver det sendt direkte til jer fra de pågældende steder og skal returneres direkte til dem. Det kan være en god ide at skifte leverandør i jeres fjernlånsmodul, når I modtager materialet fra de pågældende steder, således at Statsbiblioteket ikke står som leverandør. Statsbiblioteket sender ikke materialer retur til Norge og British Library for andre biblioteker. Den nordiske kørselsordning blev desværre nedlagt i 2014, så derfor skal man sende norske materiale med posten. Det samme gør sig gældende for British Library.

Øvrige udland
Materialer fra andre lande bliver sendt til Statsbiblioteket, og vi sender dem derefter til jer med kørselsordningen. I skal returnere materialerne til Statsbiblioteket, hvorefter vi sørger for tilbagesendelsen til långivende bibliotek. Der medfølger altid grønne sedler på disse materialer. Det er vigtigt, at alle medfølgende papirer returneres sammen med materialet. Husk at fjerne jeres egne chips i materialet; Statsbiblioteket har en større samling chips fra hele landet!

Vi er ved at nå til vejs ende med vores artikelserie om det praktiske arbejde med fjernlån. Næste og sidste artikel kommer til at handle om, hvad der ligger til grund, når vi ikke kan skaffe det ønsket materiale til jer.

Tidligere artikler fra Statsbibliotekets Fjernlån: