Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Lektiecaféen i Solvang Centret har fundet sin plads på kortet
For biblioteker
Navigation
 

Lektiecaféen i Solvang Centret har fundet sin plads på kortet

Lektiecaféen i Solvang Centret har fundet sin plads på kortet

Der er geografi på skemaet, og idag bliver lektiehjlperne også hørt i, hvor mange hovedstæder, de kan huske navnet på.

14. juni 2007
Af Susanne Linton, BiblioteksCenter for Integration

Solen skinner på lektiecaféen i Biblioteket i Solvang Centret på Amager. I hvert fald hvad angår brugere og frivillige lektiehjælpere. Siden caféen åbnede i januar i år, har der hver torsdag mellem kl. 15 og 18 været livlig aktivitet. Med et gennemsnit på efterhånden 10-12 børn pr. gang samt et tilsvarende antal tilknyttede lektiehjælpere (med så forskellige baggrunde som f.eks. investeringsanalytiker, IT Management-konsulent og pensioneret socialpædagog) har caféen meget hurtigt etableret sig.

Lektiecaféen ligger i Dyvekeskolens elevcenter. Brugerne kan gå direkte ind i folkebibliotekets udlån fra elevcentret/skolebiblioteket. Skolen og Socialcenter Amager samarbejder med Biblioteket i Solvang Centret, som koordinerer caféens aktiviteter.

Det er Dansk Flygtningehjælp, der har organiseret Frivilliggruppen, der ud over lektiecafé også giver hjælp til jobsøgning samt holder torsdagscafé for kvinder/piger. Caféen er også åben for voksne, der har brug for lektiehjælp eller støtte til at få oversat breve med videre.

Caféen har modtaget tilskud fra Lektiehjælpspuljen, som blev lanceret i november 2006 på baggrund af en bevilling fra Integrationsministeriet. Indtil videre har puljen resulteret i omkring 37 lektiehjælps-projekter. 26 af disse har på nuværende tidspunkt fået tilsagn om støtte. Det er stadig midler til rådighed og interesserede biblioteker opfordres til at søge.

Find flere oplysninger

Har du spørgsmål om etablering af café eller om ansøgning til lektiecafé-puljen - så kontakt gerne:

  • Susanne Linton, projektleder, sli@statsbiblioteket.dk
  • BiblioteksCenter for Integration (SBCI), Statsbiblioteket.
  • Telefon: 89 46 20 52 (direkte) eller Mobil: 20 73 98 21