Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibliotekernes lektiecaféer - udfordringer og fremtid
For biblioteker
Navigation
 

Bibliotekernes lektiecaféer - udfordringer og fremtid

Udgivet 19. februar 2009
Bibliotekernes lektiecaféer - udfordringer og fremtid

I 2008 havde lektiecaféerne mere end 8000 besøg, men hvordan sikrer man at caféen udvikler sig?

Af Lone Bak Nielsen

Hør en ung bruger fortælle, hvorfor lektiecaféen gør en forskel! Lær af andre bibliotekers erfaringer med markedsføring af caféen og samarbejdet med de frivillige lektiehjælpere. Bliv inspireret til at etablere en café eller få idéer til at udvikle en eksisterende.

Temadagen "Lektiecaféer - udfordringer og fremtid" giver dig inspiration og redskaber til dit biblioteks arbejde med lektiecaféer. Den foregår onsdag d. 18. marts i Farum og mandag d. 23. marts i Kolding og er for alle interesserede folke- og skolebiblioteker.

Som del af temadagen vil du også modtage kvalitativ sparring på dit eget projekt, hvad enten du står over for udfordringer med at udvide caféen, mangler frivillige, eller slet ikke har en café, men kun er i overvejelsesfasen. Derfor skal du inden temadagen gerne have overvejet, hvad du gerne vil have sparring på.

Alle deltagere får desuden udleveret en mappe med tips og tricks til arbejdet med lektiecaféer, deriblandt en guide til kommunikationsplanlægning og en række tips til at samarbejde med frivillige.

Se programmet her (med forbehold for ændringer): http://www.statsbiblioteket.dk/sbci/videncenter/lektiecafe/temadage

Temadagen afholdes af Statsbibliotekets BibliotekCenter for Integration og Styrelsen for Bibliotek og Medier.