Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Levering af Lyn-depoter 2007
For biblioteker
Navigation
 

Levering af Lyn-depoter 2007

20. juni 2007
Af Nicola Ravden, BiblioteksCenter for Integration

I starten af 2007 gik BiblioteksCenter for Integrations (SBCI) nye abonnementsordning i luften. Ordningen betyder blandt andet, at folkebiblioteker sikres automatisk og løbende levering af depoter med materialer på indvandrersprog. De nye depottyper udgøres som bekendt af Lyn & Mix depoter, hvor Lyn indeholder helt nyt materiale (indkøbt i indeværende år), og Mix indeholder materiale fra de seneste 5 år.

Planlægningen af indkøbsrejser til blandt andet Egypten, Pakistan, Kroatien og Bosnien-Hercegovina startede i januar og diverse indkøbsteams med repræsentanter fra folkebibliotekerne har i år været involverede i processen.

I 2007 tilbyder SBCI lyn-depoter på de fem største sprog: arabisk, tyrkisk, urdu, persisk og bosnisk/serbisk/kroatisk. Vi har modtaget utroligt mange bestillinger på netop de helt nye materialer, og mange venter givetvis med spænding på at modtage deres depoter.

Som nævnt indeholder lyn-depoter materialer indkøbt i indeværende år, hvorfor levering af depoter til folkebibliotekerne først sker løbende efterhånden som materialerne ankommer til Danmark, katalogiseres, forberedes og pakkes.

Leveringsdatoer

Bøger, film og musik på arabisk, bosnisk/serbisk/kroatisk og urdu er allerede ankommet til København, og der katalogiseres på livet løs i de nye lokaler på Christianshavn. Vi forventer at udsende årets første lyn-depoter på disse sprog i august, og på persisk og tyrkisk i løbet af september/oktober.

Hvis man har haft forventninger om at modtage lyn-depoter lidt tidligere på året, og derfor ikke har bestilt nok mix-depoter i starten af året, er man naturligvis mere end velkommen til at bestille flere af disse. Dette kan gøres online på SBCIs hjemmeside  eller på tlf.:44 73 46 04.