Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Live streaming af Jonathan Safran Foer
For biblioteker
Navigation
 

Live streaming af Jonathan Safran Foer

- EVENT FRA DET KGL. BIBLIOTEKS INTERNATIONALE FORFATTERSCENE

Den 17. marts 2020 kan alle folkebiblioteker og ungdomsinstitutioner gratis livestreame samtalen mellem den store amerikanske forfatter Jonathan Safran Foer og tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard fra Den Sorte Diamant

Jonathan Safran Foer og Connie Hedegaard

Klimaforandringerne har gjort sit indtog i litteraturen, hvor nu også forfatterne tager stilling til det allestedsværende emne, og præsenterer deres bud på løsninger. Jonathan Safran Foer er gæst i Den Sorte Diamant til en samtale med tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard om sin helt nye nonfiction bog, We are the Weather, som netop sætter fokus på klimaforandringerne.

Praktisk

DATO: tirsdag den 17. marts kl. 20:00 – 21:30 Arrangementet livestreames til alle folkebiblioteker og ungdomsuddannelser i landet, og der kan sendes spørgsmål fra deltagerne direkte til hovedpersonerne på scenen i Diamanten.

Ideer til pre event på det lokale bibliotek eller gymnasie:

Få dine lokale klimaaktivister eller politikere til at stille op og fortælle, hvordan DE mener, vi skal gribe truslen om klimaforandringer an.  Eller lav et pré-event om amerikansk litteratur eller de store New Yorker-forfattere, som Paul Auster, Jonathan Franzen og Siri Hustvedt.

Kl. 20:00-21:30 livestreames samtalen mellem forfatter Jonathan Safran Foer og tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard.

Live fra Dronningesalen i Den Sorte Diamant.

 

Jonathan Safran Foer fik sit store gennembrud med debutbogen Everything is Illuminated i 2001, på dansk Alting bliver oplyst, da han var blot 24 år gammel, og blev belønnet med blandt andet Guardian First Book Award i 2002.

 

Sidenhen er han blevet kendt for sit utraditionelle greb om både historiske og private traumer. Det gælder blandt andet i bestselleren Ekstremt højt og utrolig tæt på, hvor han gennem den 9-årige Oscar fortæller en af de mange ulykkelige historier i forbindelse med terrorangrebet på World Trade Center.

 

I 2009 udkom nonfiction-bogen Om at spise dyr, som markerede Foers skift til en mere faglitterær genre. Essaysamlingen portrætterer den industrialiserede kødproduktion i USA og stiller spørgsmålstegn ved det at spise kød.

We are the Weather udkommer på dansk den 2. marts med titlen Vi er Vejret. Her tager han fat på et af de helt store spørgsmål, som mange af os kæmper med. For hvad kan vi selv gøre, når det kommer til klimaforandringer? Kan vi indlede vores kamp mod klimaforandringerne ved hjælp af noget så simpelt som kniv og gaffel? Behøver vi at tage en kold tyrker fra al kød? Eller begynder det hele med, hvad vi spiser – og ikke spiser – til morgenmad?!

Connie Hedegaard har en omfattende politisk karriere bag sig, som tæller magtfulde positioner som blandt andet forhenværende klima- og energiminister og klimakommissær i EU. Hun er bestyrelsesformand for den grønne tænketank CONCITO. Desuden har hun sideløbende fulgt Foers forfatterskab med stort engagement.

International Forfatterscene vil med internationale og dagsordensættende gæster udfordre publikums eksisterende holdninger og inspirere til meningsdannelse. Med både klassisk dannelse, digital dannelse og meningsdannelse i centrum er det derfor helt oplagt, at serien finder sted på Danmarks nationalbibliotek, hvis rolle det blandt andet er at gøre kulturarv og oplysning tilgængelig for den brede befolkning.