Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Livestream event: Europa på forsiden
For biblioteker
Navigation
 

Livestream event: Europa på forsiden

GRATIS LIVESTREAMING-EVENT FRA DET KGL. BIBLIOTEK: EUROPA PÅ FORSIDEN

Samtale mellem to af Europas markante chefredaktører i Den Sorte Diamant mandag d. 11. november kl. 20:00 – 21:30

Peter Wolodarski (Chefredaktør for Dagens Nyheter) og Mette Østergaard (Chefredaktør for Berlingske)

Streaming af Arrangementet er aflyst af tekniske årsager - Vi beklager

Nyhedsformidlingens fremtid, fake news, og hvordan vi formidler de store europæiske debatter om klimaforandringer, Brexit, flygtningekvoter og #MeToo, er nogle af de temaer, der sættes på dagsordenen, når Det Kgl. Bibliotek inviterer kendte europæiske chefredaktører til live-serien Europa på Forsiden.

Som den yngste nogensinde blev Peter Wolodarski allerede som 34-årig udnævnt til chefredaktør for Dagens Nyheter – Sveriges store, kendte avis, et af de største dagblade i Sverige og en toneangivende stemme i hele Norden. Wolodarski er et slags stjerneskud i svensk presse. Han gjorde sig hurtigt bemærket i toppen af svensk journalistik, da han som kun 21-årig blev lederskribent for avisen Expressen, og siden har han ambitiøst arbejdet sig op i skiftende roller som Harvard-studerende, tv-vært og nu chefredaktør på Dagens Nyheter.

I en særudgave af samtalerækken International Forfatterscene inviterer vi europæiske chefredaktører fra de mest indflydelsesrige og prominente aviser, der hver eneste dag beretter om Europas største udfordringer. Chefredaktørerne står i sidste ende med ansvaret for, hvad netop deres avis fortæller europæerne, og de har derfor stor indflydelse på, hvad der tales om i Europa – både på et politisk niveau og i folkemunde. Peter Wolodarski vil på scenen i Dronningesalen i Den Sorte Diamant være i samtale med Mette Østergaard, chefredaktør på Berlingske.

Østergaard har – ligesom Wolodarski – placeret sig i flere journalistiske lederstillinger i en ung alder. Som 28-årig blev hun politisk redaktør på Politiken, senere blev hun chefredaktør for TV 2 News, og i 2018 fik hun i en alder af 37 år stillingen som chefredaktør for Berlingske.

Samtalen er en del af live-serien Europa På Forsiden. Målet med serien er at rejse nogle af de vigtigste spørgsmål i tilknytning til Europas og Danmarks sammenhængskraft i dag, hvor nyhedsformidlingen spiller en afgørende rolle. Vi spørger lederne af de europæiske mediehuse, hvordan de skaber nyheder i kapløb med digitale medier, hvilke emner medierne i særlig grad bør belyse, og hvordan de forholder sig til folkeoplysning og troværdighed i digitaliseringens æra, hvor nyheder skal sendes ud med lynets hast, og de digitale platforme er mere og mere dominerende.

I serien vender vi blikket ud i verden for at spejle det danske i det internationale. Ved at invitere markante europæiske mediestemmer til at tale med deres danske pendanter og live-streame samtalerne til lokale biblioteker bliver scenen i Dronningesalen forvandlet til en platform for refleksion, dannelse og demokratisk debat på tværs af grænser.

Samtalerne skal med de internationale og dagsordensættende gæster udfordre publikums eksisterende holdninger og inspirere til meningsdannelse. Med både klassisk dannelse, digital dannelse og meningsdannelse i centrum er det derfor helt oplagt, at serien finder sted på Danmarks nationalbibliotek, hvis rolle det blandt andet er at gøre kulturarv og oplysning tilgængelig for den brede danske befolkning.

 

Streaming af ARRANGEMENTET ER AFLYST AF TEKNISKE ÅRSAGER - VI BEKLAGER

OBS:

Hvis du vil høre fra os igen med info om lignende arrangementer, så tilmeld dig gerne vores nyhedsbrev For Biblioteker her >>